Annons

På tiden att socialtjänsten granskas ordentligt

Man har ju föreställningen att socialtjänsten ska hjälpa, inte stjälpa, samt att ha ”barnens bästa” för ögonen!
Socialtjänsten • Publicerad 4 juni 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten är besviken över hur socialtjänsten i Hässleholm sköter ett umgängesärende.
Skribenten är besviken över hur socialtjänsten i Hässleholm sköter ett umgängesärende.Foto: Ingvar Karmhed/TT

Istället ägnar man sej i Hässleholm åt psykisk misshandel av barn! Kan inte kalla det något annat, när man trots alla försäkringar fortfarande efter elva månader inte kunnat få till ett fungerande umgänge mellan en, enligt socialtjänstens egen utredning, jättebra pappa och hans två små barn.

Och märk väl, barnen är på inget sätt omhändertagna, ”råkade” bara följa med. Där begicks det första felet. Dessa barn saknar sin pappa och frågar gång på gång när dom får träffa honom, men ingenting händer!

Annons

Socialtjänsten beklagar, har tagit alltför lång tid, ”fallit mellan stolarna”, karusell med nya sekreterare en masse och så vidare, varit en kaosartad arbetssituation, so what?Kan det bero på arbetsledningen?

Barnen förmenades också att få sina julklappar från pappa och övriga familjen, varför? Varför ska barnen komma i kläm på grund av att socialen inte gör sitt jobb? De har gått miste om ett helt år av sitt liv, tror inte socialtjänsten att detta sätter spår hos barn?

Hur ska socialtjänsten gottgöra dem för detta? Vidare kan det ifrågasättas hur seriösa och opartiska utredningar görs, när det på en månad inte mindre än fyra nya socialsekreterare, efter varandra, tagit över utredningen?

Har också en annan fråga; ingår ”magkänsla” som vedertaget begrepp i socialtjänstens utredningar? Om inte, varför används detta uttryck flitigt, såväl som ”jag menar och jag tror”?

Ska inte fakta vara grunden, inte som nu, ”någon har hört” eller rena påhittade lögner? Dags att granska hur socialtjänsten i olika kommuner fungerar, jag garanterar att ni kommer att få ta del av hårresande historier.

Tycker Kristersson ska nyansera sitt försvar för socialtjänsten, han är tydligen inte medveten om hur verkligheten ser ut. Tack och lov har socialminister Camilla Valtersson-Grönvall förstått och påbörjat granskning!

Anita Johannesson

”Ska inte fakta vara grunden, inte som nu, ”någon har hört” eller rena påhittade lögner? Dags att granska hur socialtjänsten i olika kommuner fungerar”
Annons
Annons
Annons
Annons