Annons

Politiken måste bidra i ekonomiskt utmanande tider

Sverigedemokraterna har under tiden i styre jobbat hårt för att få igenom en sänkning av partistödet på grund av den extremt tuffa ekonomiska situationen.
Partistöd • Publicerad 8 juni 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Partistödet bör sänkas med tio procent, och det bör ske skyndsamt.
Partistödet bör sänkas med tio procent, och det bör ske skyndsamt.Foto: Henrik Montgomery/TT

Detta har vi av olika anledningar inte fått igenom.

Vi tycker inte att det är rimligt att spara in på alla kostnader förutom just partiernas. För oss är det självklart att även vi partier ska dra vårt strå till stacken när viktiga verksamheter som omsorg och skola nu tvingas till tuffa besparingar.

”Nu hoppas vi att övriga partier också kan tänka sig att sänka sina partistöd för att visa att vi inte blundar för situationen utan solidariskt ställer upp för kommunens ekonomiska bästa.”
Annons

Därför har vi nu när vi inte längre sitter i styre och måste anpassa oss till andra partiers önskemål lämnat in en motion med två förslag som innebär att partistödet till samtliga partier sänks med 10 procent och att detta görs skyndsamt på grund av den ekonomiska situationen.

Nu hoppas vi att övriga partier också kan tänka sig att sänka sina partistöd för att visa att vi inte blundar för situationen utan solidariskt ställer upp för kommunens ekonomiska bästa.

Hanna Nilsson (SD)

Ulf Berggren (SD)

Paul Thurn (SD)

Här saknas innehåll

Annons
Annons
Annons
Annons