Annons

Rader av konstiga Tyringeförslag genom åren

När man levt så länge i Tyringe som jag, har man hunnit uppleva en hel del konstigheter.
Tyringefrågor • Publicerad tisdag 04:00
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten berättar om att han upplevt mycket konstigt från kommunalt håll under sina många år i Tyringe.
Skribenten berättar om att han upplevt mycket konstigt från kommunalt håll under sina många år i Tyringe.Foto: Pontus Svensson

För några år sedan var vi en grupp utsedda av byalaget som skulle komma med förslag till nya bostäder, särskilt för äldre. Vi tog uppdraget på allvar och åkte runt och tittade på vad andra kommuner hade gjort. Också byggare talade vi med. Alla var överens att låga hus i en kvadrat på Göingetorget med närhet till affärer, vårdcentral och station var lämplig plats.

Där skulle det ändå vara plats för grönområde. Förslaget lämnades in till kommunen och vi fick svar från tjänsteman att där kunde man inte bygga för det fanns risk för översvämning! På en av de högsta punkterna i Tyringe! Tjänstekvinnan kan aldrig ha varit i Tyringe.

Annons

Någon tjänsteman tog fram en plan på hyreshus med torg och affärer i mitten. Tyringeborna tog sig för pannan för där öster om skolan är ett stort sankt område. Man måste nog gräva lika djupt som husen är höga. Och torg med affärer! Vi får vara glada för de affärer vi har.

Ganska nyligen kom ett förslag att lägga ner två förskolor och bygga en ny på norr i Tyringe. På en sankmark. Man tar sig för pannan. Är man inte ute och tittar utan bara ser på kartan. Och varför lägga ner? Kan man inte satsa på de befintliga förskolorna.

Låt inte ett dåligt förslag om att lägga ner badhuset bli verklighet. Uppslutningen vid mötet på måndagskvällen var total och det är nog ingen i Tyringe som röstar på de fullmäktigeledamöter som röstar för en nedläggning vid nästa val.

Bo Anders Friberg

Tyringe

”Tyringeborna tog sig för pannan för där öster om skolan är ett stort sankt område. Man måste nog gräva lika djupt som husen är höga.”
Annons
Annons
Annons
Annons