GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rånet och diskrimineringen fortsätter – dags för ett nytt eluppror

4 kronor och 35 öre per kilowattimme inklusive skatt och inte minst moms enbart för elen under varma augusti löd senaste elfakturan på.
Elzoner • Publicerad 21 september 2022 • Uppdaterad 21 september 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Jag har tröttnat på allvar på att vara diskriminerad svensk boende i el-zon 4, skriver debattören.
Jag har tröttnat på allvar på att vara diskriminerad svensk boende i el-zon 4, skriver debattören.Foto: Fredrik Sandberg /TT

Ovanpå det tillkommer en allt dyrare nätavgift, överföringsavgift och allt annat de har lyckats hitta på samt inte minst skatter av alla slag! Jag måste säga att jag har tröttnat på allvar på att vara diskriminerad svensk boende i el-zon 4!

På DO (Diskrimineringsombudsmannen) hemsida står det att ordet diskriminering brukar i vardagligt tal ofta användas om orättvis behandling av olika slag, där någon gör åtskillnad mellan olika människor. Vilket är precis vad svenska staten gör mot oss boende med hjälp av de påhittade el-zonerna och ett totalhavererat elförsäljningssystem!

Ett system där till och med EU-kommissionen till slut har fattat att det inte funkar längre att råna folk in på bara skinnet, och mer, bara för att elbolagen ska tjäna miljarder! Deras ”lösning” är att hoppas på att elbolagen ska betala tillbaka delar av rån bytet. Detta för att rånet med påhittade el-zoner, påhittade elpriser och miljardstölderna av ”börshajarna” på elbörsen ska kunna fortgå antar jag.

”Är det dags inte för elupproret 2 nu?”

Vad gör de svenska politikerna då? Ja inte visar de på lösningar för de elnäts-haveri som den socialdemokratiska regeringen skapade tillsammans med samhällsfarliga Miljöpartiet. Nä givetvis, eftersom den allmänna fördumningen har nått oanade höjder, så är det ”självklart” att man istället ger sig på att ”kompensera” med kreditgarantier till el-branschen för att undvika en finanskris för effekterna av ett fullkomligt sanslöst idiotiskt elhandelssystem! Som har havererat på grund av idiotiska politiska beslut, fattade av folk som har mycket åsikter men ingen kunskap, och absolut inte ”i takt” med verkligheten.

På tv står det den ena ”experten” efter den andra (förmodligen ingen boende i el-zon 4) och snackar sig blå i ansiktet, men ingen tycks anse att det är ett Sverige och att den omtalade ”omställningen” då ska bäras av hela folket! Är det den allmänna fördumningen som nu har tagit astronomiska höjder tillsammans med total avsaknad av verklighetsförankring och ingen app i telefonen för tillfällen med motgångar?

Är det dags inte för elupproret 2 nu? Eller vad säger ni i PRO, och alla de organisationer som påstår er företräda era medlemmar.

Stefan Tygesson, Osby

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.