Annons

Rasism är alltid avskyvärd

"Rasism mot vita är lika illa som rasism mot svarta" skriver Carolin Dahlman i KB den 2/6 därom är vi helt överens. Jag är självklart också överens om att man inte kan ställa alla vita till svars för det fruktansvärda illdåd som polisen i USA stod för, skriver Jan Jonsson, Kristianstad.
Rasism • Publicerad 4 juni 2020
Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Stöd för Black Lives Matters-kampen i Dallas, Texas.
Stöd för Black Lives Matters-kampen i Dallas, Texas.Foto: Tom Fox

Med detta sagt vill jag dock säga att med tanke på det sätt som USA har behandlat sin svarta befolkning alltifrån slaveriet via rassegregerande lagstiftning fram till dagens upprepande polisbrutalitet mot den svarta befolkningen så har jag inte svårt att förstå att den frustration som detta skapar kan ta sig uttryck både i övertoner i debatten och icke önskvärda kravaller.

Jag reagerade också på Carolin Dahlmans ordval, jag citerar: " Efter att en amerikansk polis orsakat George Floyds död". Personligen betecknar jag polismannens handling som en brutal avrättning, offret bad bokstavligen för sitt liv, och lika illa är att tre kollegor till denna polisman bevittnade denna avrättning utan att ingripa.

Annons

I ljuset av detta är det, som sagt var, inte svårt att förstå den frustration och ilska som den svarta befolkningen i USA och svarta överlag just nu uppvisar!

Jan Jonsson

Kristianstad

Annons
Annons
Annons
Annons