Annons

Respektlöst på kyrkogården

Var på begravning i kapellet på en fredag. Barnens pappa, ja barnen är nu 30 plus men dock barn till en pappa, har avlidit lite onödigt tidigt, men så blir det ibland.
Respekt • Publicerad 4 april 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hur kan man stjäla blommor från begravningsarrangemang?
Hur kan man stjäla blommor från begravningsarrangemang?Foto: MIKAEL FRITZON / TT

Det var en fin begravning och kapellet var fullt av människor som tog avsked och även mycket blommor. Efter begravningen flyttades alla blommorna ut i minneslunden.

Vi var där dagen efter, alltså på lördagen. Till en början ser det fint ut i blomsterhavet, men efter en liten stund ser det ganska ”fattigt” ut i blomsterarrangemangen. Börjar då titta lite närmare bland blommorna och jämför mot ett foto från dagen innan.

Annons

Det var helt plötsligt inte så vackert, det fattades blommor i varje blomsterarrangemang. Mitt i sorgen över en människas bortgång så kommer sorgen över respektlösheten.

”Taxichauffören blir lite villrådig och frågar kvinnorna, var kommer blommorna ifrån, får då till svar att vi ska på fest.”

Vem eller vilka gör så här? Och varför?

Pratar med en dam som sitter på en bänk i minneslunden, hon berättar då så här:

En taxichaufför släpper av två kvinnor/tjejer vid kyrkogården och de springer in, kommer tillbaka efter en liten stund med en stor bukett blommor. Taxichauffören blir lite villrådig och frågar kvinnorna, var kommer blommorna ifrån, får då till svar att vi ska på fest.

Vad göra?

En sorglig reflektion.

Marie

Annons
Annons
Annons
Annons