Annons

Rikta kritiken åt rätt håll

Slutreplik på Ronny Larssons insändare ”Välarvoderade politiker får finna sig i att få kritik”, den 31 maj.
Äldremat • Publicerad 8 juni 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vem ska egentligen lastas för maten som de äldre får?
Vem ska egentligen lastas för maten som de äldre får?Foto: Marika Höghäll

Jag var väl inte överraskad över att Ronny Larsson i Kvistalånga skulle ta på sig offerkoftan efter mitt genmäle. Min kritik av att han helt utan belägg och fakta förolämpade en politiker i Hässleholms kommun, Dolores Öhman (MP), genom att peka ut henne och partiet som skyldiga till ett beslut om de äldres mat. För övrigt ett beslut som aldrig har tagits och som Miljöpartiet och Dolores Öhman aldrig har drivit. Så med Larssons logik så får man kritisera alla politiker för beslut som de aldrig har tagit bara för att det är en demokratisk rättighet och enbart för att de ska få till ett samtal om saken.

Man har naturligtvis rätt att kritisera folk och politiker i öppna forum. Man har rätt att ha sina åsikter.

”Rikta ficklampan mot de som faktiskt styr i kommunen och deras sätt att behandla de äldre, och inte på politiker som inte har med saken att göra.”
Annons

Men att, utan att ha läst på och utan faktakunskap, beskylla politiker att ha tagit ett beslut som inte existerar, det driver inte situationen för de äldre framåt, än mindre samtalet om det.

Denna smutsiga propaganda som genomsyrar debattsidorna i tidningar och på nätet hjälper verkligen inte de äldre och deras situation. Rikta ficklampan mot de som faktiskt styr i kommunen och deras sätt att behandla de äldre, och inte på politiker som inte har med saken att göra.

Ulf Nilsson, medborgare"

Annons
Annons
Annons
Annons