Annons

Risken är uppenbar att SD blir störst av er fyra

Replik på Maria Malmer Stenergards debattartikel den 7 maj om Moderaternas inställning till migration.
Väljarundran • Publicerad 8 maj 2021 • Uppdaterad 9 maj 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ulf Kristersson lovade för några år sedan Hedi Fried, överlevare från Förintelsen, att inte samverka med SD. Hur  ska vi nu kunna förstå att M med KD och L har respekten för mänskliga rättigheter, demokrati, empati.
Ulf Kristersson lovade för några år sedan Hedi Fried, överlevare från Förintelsen, att inte samverka med SD. Hur ska vi nu kunna förstå att M med KD och L har respekten för mänskliga rättigheter, demokrati, empati.Foto: Naina Helén Jåma/TT

I din artikel om migrationen tar du upp de punkter där M, KD, L och SD har en annan och gemensam uppfattning än regeringen och C . Du påpekar att S egentligen i kommissionen accepterade merparten av dem liksom C.

Samma dag som senaste partiledardebatt gick ni fyra ut med att ni nu har en gemensam uppfattning om migrationen. Du säger också att asylrätten självfallet ska vara kvar. I debatten hävdar ni att S har måst böja sig för MP. MP dirigerar regeringen tycker ni.

Annons

Om detta vill jag ge några synpunkter.

1. SD hävdar att även om asylrätten finns ska 0 personer ges asyl.

2. I partiledardebatten duellerade Nyamko Sabuni och Jimmy Åkesson migrationsfrågan. Såvitt jag förstod var de inte överens om särskilt mycket. Strax efter en presskonferens om samsyn?

3. Tre av er fyra tänker bilda regering efter nästa val med stöd av SD i omröstningar i riksdagen.

4. Om ni ska bli tre regeringspartier måste rimligen rätt många M-väljare stödrösta L. Risken är uppenbar att SD blir störst av er fyra. Jimmy Å kommer självfallet oavsett detta att ställa starka krav om invandring, asylmedgivanden och uppehållstillstånd.

”Hur ska vi i väljarkåren kunna förstå att M med KD och L har respekten för mänskliga rättigheter, demokrati, empati och för den delen vanlig enkel anständighet?”

5. Hot och våld mot kvinnor har med rätta också debatterats nu, så även i riksdagen. Vem som vill kan i massmedia och i sociala medier på nätet ta del av alla de sammanhang där SD-politiker är föremål för sådant agerande. Vissa av dem har blivit uteslutna ur partiet .

6. En framstående SD-politiker i Göteborg, som tydligen undgått partiets egen rensning, är just nu föremål för diskussion om påstådda och mycket upprörande uttalanden i sociala medier. Uttalanden som berör både hot och våld och invandrare.

7. Ulf Kristersson lovade för några år sedan Hedi Fried, överlevare från Förintelsen, att inte samverka med SD.

8. Hur, Maria Malmer Stenergard, ska vi i väljarkåren kunna förstå att M med KD och L har respekten för mänskliga rättigheter, demokrati, empati och för den delen vanlig enkel anständighet som grund för att bilda en regering som är totalt beroende av Sverigedemokraternas stöd?

Torsten Jeppsson

Här saknas innehåll

Annons
Annons
Annons
Annons