Annons

Så agerar en Kalle Anka-kommun

Efter bara ett fåtal år, så är det dags att bygga om Järnvägsgatan, enligt Tekniska nämndens ordförande, och fort ska det gå, helst innan valet.
Hässleholm • Publicerad 6 mars 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Järnvägsgatan i Hässleholm kan komma att dubbelriktas för trafik igen.
Järnvägsgatan i Hässleholm kan komma att dubbelriktas för trafik igen.Foto: Kristina Höjendal

Varför denna brådska, är ordförande rädd för att det skulle bli en majoritet som har en annan åsikt? När man en gång byggde om centrum med Järnvägsgatan för nästan 30 miljoner, trodde jag att det skulle vara längre. Tvärtemot vad tjänstemännen och konsulten som varit involverad, så ska Järnvägsgatan åter öppnas för trafik i båda riktningarna. Till dags dato har väl ändå hässleholmarna vant sig av med att få köra i båda riktningarna. För att släppa av och på finns ju andra sidan att tillgå, med tillräckliga parkeringsplatser, med hiss och rulltrappor att tillgå.

”Att ohejdat spendera invånarnas pengar, har vi ju fått vänja oss vid.”

Nu ska skattebetalarna drabbas av ytterligare kostnader för en helt onödig åtgärd. Men vid det här laget är invånarna ett luttrat folk. Att ohejdat spendera invånarnas pengar, har vi ju fått vänja oss vid.

Annons

Man tänker inte det minsta på problemet för bussförarna, att de nu ska trängas med bilar i båda riktningarna. Redan nu får bussarna göra det med taxibilarna, vilket kan accepteras. Kommer bussbolaget att få sina åsikter redovisade?

Måste inte det här beslutet ”tröskas” genom fullmäktige, eller kan ordförande i en nämnd besluta det enväldigt? Kommunen börjar mer och mer likna en Kalle Anka-kommun.

Lars Nord, Hässleholm

Annons
Annons
Annons
Annons