Annons

Samstyret och SD vill höja arvoden för politikerna i Bromölla

Mitt i rådande kris med kriget i Ukraina och höjda kostnader på el, drivmedel, byggmaterial och höjda räntor vill Bromöllastyret och SD höja arvoden inför nästa mandatperiod.
Politik • Publicerad 31 maj 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Den 13 juni ska beslutet tas kring ökning av kommunalrådets lön, samt inrättandet av en halvtidstjänst för ett oppositionsråd.
Den 13 juni ska beslutet tas kring ökning av kommunalrådets lön, samt inrättandet av en halvtidstjänst för ett oppositionsråd.Foto: Johan Nilsson/TT

Beslutet skall tas på kommunfullmäktige den 13 juni. Kommunalrådets årslön vill man höja med 85 800 kronor/år från 772 200 kronor/år till 858 000 kronor/år. Mitt i denna kris så vill man också omvandla andre vice ordförande i kommunstyrelsen till oppositionsråd på halvtid till en kostnad av 429 000 kronor/år. Man vill också höja arvoden till ordföranden i dom olika utskotten med 42 900 kronor/år.

Jag kan inte förstå hur man tänker, ena stunden så måste man höja skatten för att klara kärnverksamheterna och få ihop budgeten, i nästa stund så inrättar man en helt ny tjänst, oppositionsråd till en kostnad av drygt 400 000 kronor. I slutändan skall allt detta betalas på något sätt och det blir väl genom en ny skattehöjning, på skatten som redan är högst i Skåne idag.

”Ena stunden så måste man höja skatten för att klara kärnverksamheterna och få ihop budgeten, i nästa stund så inrättar man en helt ny tjänst.”
Annons

Att Bromöllastyret får med sig SD i denna fråga förvånar mig inte. SD Bromölla har inte haft en egen uppfattning om några politiska beslut, man har hela tiden lagt ner sina röster och därmed gått styrets väg. SD:s gruppledare sa i en artikel i Kb/NSk, när han fick frågan om vad SD ser för utmaningar för Bromölla kommun, bland annat ”det ekonomiska läget”. Hur tänker man i detta läget med arvodeshöjningarna?

Det är drygt 100 dagar kvar till valet. Kom ihåg!

Sandor Szilagyi

Annons
Annons
Annons
Annons