Annons

SD kommer att få rätt även om svenskfientligheten

Sverigedemokraterna har sällan beskyllts för att ha varit naiva och så inte heller i frågan om svenskfientlighet. Vi är övertygade om att Sverigedemokraterna – tyvärr – kommer att få rätt även här.
Samhälle • Publicerad 25 april 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
SD-skribenterna skriver om hur framför allt unga trakasseras, rånas och misshandlas, för att det är infödda svenskar.
SD-skribenterna skriver om hur framför allt unga trakasseras, rånas och misshandlas, för att det är infödda svenskar.Foto: Pontus Lundahl/TT

Vi har båda varit politiskt engagerade under mer än ett decennium och har därför haft förmånen att träffa ungdomar runt om i hela Sverige. Otaliga är de exempel och historier vi fått höra om hur ungdomar, killar såväl som tjejer, fått lida psykiskt och fysiskt av svenskfientlighet. Trakasserier, mobbning, hot, rån, misshandel, sexuella övergrepp och så vidare, med den gemensamma nämnaren att det funnits ett svenskfientligt motiv. Mot den bakgrunden har vi aldrig tvivlat på att det finns en utbredd svenskfientlighet i samhället som primärt unga drabbas av.

Nu kanske någon hävdar att vem som helst kan råka ut för trakasserier och brott vilket förvisso är sant, men samtidigt vet vi att det är ungdomar med invandrarbakgrund som rånar ungdomar med svensk bakgrund, inte tvärtom. Överrepresentationen av förövare med invandrarbakgrund syns även tydligt när det gäller allt från överfallsvåldtäkter till gängkriminalitet.

Annons

Vi känner inte heller till något uppmärksammat fall där en person med svensk bakgrund begått systematiska sexuella övergrepp med rasistiska inslag mot unga invandrartjejer eller mördat sin gravida flickvän för att hon var för mörk. Det omvända har däremot skett i absolut närtid.

Varför har man inte agerat politiskt?

Förmodligen eftersom att det svenska mediala och politiska etablissemanget varit fullt upptagna med att diskutera om det ens finns någonting som är svenskt. Svenskfientligheten har uppkommit i kölvattnet av massinvandring i kombination med att etablissemanget hävdat att Sverige inte har någon särpräglad kultur, ingen historia värd namnet, inga traditioner att upprätthålla, ingenting att vara stolt över och enas kring.

Nu börjar det dock bli dags för åtminstone regeringspartierna att tillstå problembilden om vi någonsin ska kunna bekämpa utvecklingen. Tills vidare fortsätter Sverigedemokraterna att belysa svenskfientligheten och erkänna dess utbredda existens. Det samtidigt som vi agerar politiskt för att motarbeta densamma genom bland annat en aktiv sammanhållningspolitik, återvandring, översyn av befintlig lagstiftning och ett främjande av nationell stolthet.

Tobias Andersson

Riksdagsledamot (SD)

Pontus Andersson Garpvall

Riksdagsledamot (SD)

”Samtidigt vet vi att det är ungdomar med invandrarbakgrund som rånar ungdomar med svensk bakgrund, inte tvärtom.”
Annons
Annons
Annons
Annons