Annons

SD körde på grund och det rejält

Året som gått och som närmar sig slutet har varit turbulent och omvälvande i Hässleholms kommun.
Politik i Hässleholm • Publicerad 20 december 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
En banderoll som krävde att Hanna Nilsson (SD) skulle avgå fanns upphängd från gång-och cykelvägen över Kristianstadsvägen nära Ica Kvantum.
En banderoll som krävde att Hanna Nilsson (SD) skulle avgå fanns upphängd från gång-och cykelvägen över Kristianstadsvägen nära Ica Kvantum.Foto: Carl-Johan Bauler

Det sverigedemokratiska kommunalrådet hamnade som vi alla vet och kommer att minnas i blåsväder av flera olika anledningar.

Var det inte inspelningar där hon uttalade sig både om tjänstepersoner, motståndare och egna partikamrater så var det bärandet av väst utan behörighet. Att då ställa krav på att få sitta kvar i den absoluta toppen och inte ställa laget före det egna jaget innebar att styret kapsejsade då det inte gick att rädda skutan från att sjunka. Då SD inte klarade av ansvaret att styra kommunen och inte lyckades få tillräckligt stöd för sin politik bland de etablerade partierna fanns det till slut inget annat val än att M och S gemensamt fick ta ansvar för kommunens bästa. Sedan har man från SD:s sida i inlägg och utspel försökt att få folk att glömma sitt eget ansvar över det som hänt. Hade man valt att byta företrädare hade man med all säkerhet fortsatt styra kommunen åtminstone fram till något annat kommit i dagens ljus. Vad som än sägs eller skrivs kommer vare sig vi inom politiken eller medborgarna glömma bort att ni satt vid rodret men körde på grund och det rejält.

Anders Wallentheim

Annons
Annons
Annons
Annons