Annons

SD vittvättar partiets historia i närtid

Publicerad 11 mars 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Gustaf Ekström står bakom statyn vid kransnedläggningen för Karl XII den 30 november 1994 i Lund, någon månad innan Jimmie Åkesson gick med i Sverigedemokraterna.
Gustaf Ekström står bakom statyn vid kransnedläggningen för Karl XII den 30 november 1994 i Lund, någon månad innan Jimmie Åkesson gick med i Sverigedemokraterna.Foto: Jonn Leffmann (CC.BY 3.0)

I mitt förra svar till SD:s lokala ledare Göte Färm, som var tänkt som avslutande ger sig nu en av partiideologerna in i leken. Björn Söder (SD). Men inte blir det mer sanning för det.

Jag visade i mitt förra inlägg att SS-officeren Gustaf Ekström var med och startade Sverigedemokraterna 1988.

Annons

Söder säger två saker. Dels att det ”är en lögn”. Dels att han om Ekström ens varit närvarande så var han eventuellt bara revisor. Söder säger vidare att han inte kunnat hitta något protokoll som visar detta. Men om jag då säger att jag har tillgång till just ett sådant protokoll? Där SS-officeren finns nämnd när han väljs till revisor. Daterat 21/2-88, Finns inlämnat på Närradionämnden 14/4-88.

En annan källa till mitt påstående är Sverigedemokraternas egen medlemsbulletin juli-89 där Gustaf Ekström nämns. I samma bulletin har man lite olika fältrop från tyska pansargeneraler och deras strategier för att samla trupperna. Detta som ett led i hur man bygger ett nytt parti.

”Björn Söders tunna retorik när han beskriver delar av svensk historia som är mindre smickrande så är det bara ett sätt att rentvätta sin egen byk.”

Men extra allvarligt är att Björn Söder förnekar historieskrivning som har kopplingar till Förintelsen!

Gustav Ekström, som var SS-frivillig och under andra världskriget var med och utformade den nazistiska antisemitiska propaganda som låg bakom de massmord som var Förintelsen.

1988 är han med och grundar SD.

Detta är känsligt för SD, i deras pågående vittvätt av partiets historia i närtid.

Björn Söders tunna retorik när han beskriver delar av svensk historia som är mindre smickrande så är det bara ett sätt att rentvätta sin egen byk. Det finns få områden i vår historia som är så beforskat som just det Söder tar upp och dess orsak och verkan.

Att större delen av västvärlden hade, med dagens mått mätt, en unken syn på människor är inget nytt. Just därför har bland annat mitt parti varit med och förändrat samhället för det stora flertalet. Genom ett antal reformer för att förbättra för ex homosexuella, ökad jämställdhet med flera. Reformer som SD röstat emot! De flesta andra partierna har kommit längre.

Det blir extra intressant när den förre detta vice talmannen i Sveriges riksdag Björn Söder börjar prata utrikespolitik. Förutom att Söder och SD öppet stödjer Trump i hans strävan att bli återvald som president i USA faller Söder in i samma konspirationsteorier som alt-right-rörelsen om att valet skulle vara riggat. (twitter 4 november 2020) Finns ingen seriös statsvetare, forskare eller observatör idag som ger det minsta belägg för att det är så. Därefter vill SD ge Nobels fredspris till Trump som var nära att starta ett inbördeskrig!

Björn Söder tycker att jag ska prata om sådant som rör människor i dess vardag.

Annons

Om nu Söder läst alla mina tidigare inlägg har jag gjort just det och skrivit motfrågor till SD om ni har någon politik för bättre skola, fler arbeten, fler bostäder. Kan SD svara på detta utan att nämna invandring eller integration? Skulle inte tro det.

Anders Bengtsson (S)

Här saknas innehåll

Annons
Annons
Annons
Annons