Annons

Sibbhult – en by på dekis sedan 15 år

Jag har varit bosatt i Sibbhult 72 år och sett byn både blomstra och raseras! Under min uppväxt och 50 år framåt har byn ständigt varit under utveckling!
Bypolitik • Publicerad 27 september 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sibbhult Folkets hus, en av byns tillgångar
Sibbhult Folkets hus, en av byns tillgångarFoto: Mikael Persson

Med massor av arbetstillfällen flera affärer, yrkesskola och en fungerande skola, företagshälsovård, restaurang och fikaställen, bensinmack med mera och en bra kommunal service.

Men det mesta av detta som en gång var en idyllisk charmig liten ort har de senaste 15 åren åsidosatts med uteblivna kommunala satsningar och service av ett högerstyre som diskriminerar och spelar ut småbyarna mot de mer attraktiva så kallade centralorterna. Att de styrande inte förstår att man delar kommuninvånarna i A oh B-lag.

Annons

Allt som ska hända händer snabbt på centralorten men det som eventuellt ska hända i någon av de mindre Byarna är det ständiga svaret ”är på gång kommer att påbörjas inom kort”. Men när skatten ska in då är de små byarna för en kort stund med i A-laget.

Att inte Sibbhult ska ha en bra och välfungerande skola är en stor skam för hela högerstyret i Östra Göinge och ekar långt utanför kommungränsen!

Att tro på att göra Broby till en småstadsidyll är bara en dröm Patric Åberg! Bättre satsa på en bra skola i Sibbhult för det blir då verklighet och inte bara drömmar!

Roland Blom

Före detta Sibbhultare

Annons
Annons
Annons
Annons