GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skada inte lärcentrums anseende

VLC, väglednings- och lärcentrum, i Kristianstad är vuxenutbildningens flaggskepp. En satsning som barn- och utbildningsnämnden och arbete- och välfärdsnämnden gemensamt står bakom. Ett center där allmänheten/medborgare med förtroende kan vända sig med allt som rör utbildning och kompetensfrågor, skriver signaturen engagerad medborgare.
Personalpolitik • Publicerad 10 september 2020
Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Flera viktiga projekt drivs inom ramen för väglednings och lärcentrum.
Flera viktiga projekt drivs inom ramen för väglednings och lärcentrum.

Genom VLC har verksamheten stort ansvar för antagning och betygsfrågor inom sfi. Rektor för VLC har ansvar för alla betyg som utfärdas inom VLC:s gymnasiala yrkesvuxdel liksom för betyg satta på gymnasial lärlingsutbildning.

Avdelningen vägledning och antagning är vägen in för alla till bland annat till Komvux. Inom VLC bedrivs också ett Ungdomstorg och ett projekt som ska hjälpa och stötta unga in på arbetsmarknaden.

VLC och vuxenutbildningen har en nyckelroll för att ge medborgarna i Kristianstad formell kompetens och formella betyg. Med den chefs- och personalsituation som har beskrivits i olika forum den senaste tiden riskerar VLC att få dålig renommé och att allmänhetens förtroende skadas.

Vad tycker politiker och kommunledningen?

Vem tar ansvar för frågorna om:

Cv-lögner

Vänskapsrelationer

Mobbing

Särbehandling

Problem kan lösas, de ska inte tystas! Satsa på att VLC får behålla sitt goda varumärke i kommunen. Ingen som besöker VLC får tro att falska betyg eller vänskapsrelation med chefen är det som får gälla.

Engagerad medborgare

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.