Annons

Skandal att komma undan med ”bristande rutiner”

Läser att en boende på Lyckåsa och senare på Kaptensgården fallit 24 gånger utan åtgärd. När mannen ifråga äntligen blir omhändertagen på rätt sätt upptäcks omfattande skador med bland annat åtskilliga revbensbrott, blödning i mjälten och massiva blödningar över hela kroppen.
Vård och omsorg • Publicerad 7 februari 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten är upprörd över hur en gammal människa kan ha möjlighet att ramla 24 gånger på ett kommunalt boende.
Skribenten är upprörd över hur en gammal människa kan ha möjlighet att ramla 24 gånger på ett kommunalt boende.Foto: shapecharge

Då börjar de vanliga ursäkterna om bristande rutiner, anmälan skickas in med mera. Hade vi läst om dessa skador på någon som hade blivit misshandlad, så hade ordet varit tortyr! Det är skandal att man alltid kommer undan med prat om bristande rutiner.

Tyvärr är det ju inte första gången det händer och det kommer inte vara sista.

Annons

Jag har själv följt mina föräldrars sista år genom omsorgen och det har verkligen inte varit upplyftande. Än idag kan det komma över en hur trist det var att de skulle behöva sluta sina liv så. En äldreomsorg som till sist bara var en förvaring tills döden kom.

Jag är nu själv äldre och fasar för den dagen man kanske kommer att behöva vård. Jag hoppas det aldrig sker utan att man dör knall och fall.

För att återgå till det aktuella fallet så borde någon ansvarig åtalas för vad som hänt. Vi läser dagligen om vanvård bland våra äldre och det blev uppmärksammat under pandemin. Stora ord uttalades men absolut ingenting händer.

De politiker som lovade bättring måste stå för sina ord. Vi ska inte behöva oroa oss för att bli torterade våra sista år.

Rädd för att bli gammal

”Än idag kan det komma över en hur trist det var att de skulle behöva sluta sina liv så. En äldreomsorg som till sist bara var en förvaring tills döden kom.”
Annons
Annons
Annons
Annons