Annons

”Skärp er. Vi är ganska slutkörda och trötta!”

I dessa coronatider har människors själviska sidor kommit fram i ljuset. Jag är en av dom som jobbar inom vård/omsorgen. Vi gör allt för att hålla borta smittan från våra kunder, skriver Katarina Olsson, Kristianstad.
Pandemin • Publicerad 14 december 2020
Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Respektera personalen och de äldre.
Respektera personalen och de äldre.Foto: Pontus Lundahl/TT

Vi får ändra våra arbetspass, ibland jobba långa arbetsdagar flera dagar i rad. Vi är ganska slutkörda och trötta. Vi har kolleger som har insjuknat i covid-19, en del ganska illa.

Vad gör då anhöriga? Jo, man försöker, mitt under pandemin att få till besök, framför allt på äldreboenden. Ofta är det anhöriga som inte varit på besök så ofta innan pandemin. Hur tänker man?

Annons

Att mamma, pappa, maka, make är i slutet av livet? Ska man inte hålla sig ifrån boendet för att inte smitta dom då? Eller struntar man totalt i personalens hälsa? Vi är också människor med nära och kära.

Många i personalen är innerligt trötta på dessa egoistiska anhöriga. Speciellt som personalen varje dag riskerar sina liv och sin hälsa för era anhörigas hälsa, för era anhörigas välmående. Ensamma är många i dessa tider, men boende är nog mindre ensamma än dom som bor självs och är isolerade.

Jag har två ord att säga. Skärp er!

Katarina Olsson, Kristianstad

Annons
Annons
Annons
Annons