Annons

Skolmat måste få vara dyr – det ger oss bättre jobb

Jag vill ha mer närproducerad mat som är producerad i Sverige. Skolan behöver dyrare mat så att eleverna i skolan vill äta, att äta i skolan är väldigt viktigt för att eleverna ska orka i skolan.
Skolmat • Publicerad 12 december 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
God och bra skolmat gör att eleverna orkar prestera, lär sig och får bra betyg. Därför är det värt att lägga pengar på
God och bra skolmat gör att eleverna orkar prestera, lär sig och får bra betyg. Därför är det värt att lägga pengar på

Det är bevisat att om eleverna äter i skolan så presterar dem bättre och får bättre betyg. Varför får eleverna inte dyrare mat när de ska bli framgångsrika när de blir äldre?

Men det blir dyrare för kommunen!

Annons

När eleverna blir äldre så kommer de att betala skatt till staten och staten kommer att få tillbaka pengarna som de har betalat för mat till eleverna. Om eleverna får bra mat i skolan innebär det att de får bättre betyg och då kan de få bättre jobb i framtiden.

För det första så vill inte eleverna äta i skolan eftersom att maten ofta är otrevlig och sättet som den serveras på är inte det mest praktiska. Varken köket eller maten ser så lockande ut, det ser smutsigt ut och där är nog väldigt mycket bakterier runt om maten och i köket där den tillagas.

”När eleverna inte äter det som serveras i skolan resulterar det i att de presterar sämre och får sämre betyg.”

För det andra så finns det inte så många alternativ att välja eftersom att kommunen inte vill lägga pengar på mat till skolorna. Det hade varit bättre om det hade funnits minst två alternativ så eleverna kan äta något iallafall.

När eleverna inte äter det som serveras i skolan resulterar det i att de presterar sämre och får sämre betyg. När eleverna äter så blir betygen bättre och det blir lättare för eleverna att prestera.

Många ifrågasätter den här delen för att de tycker att kommunen och staten inte ska behöva lägga så mycket pengar på eleverna som går i skolan. De tycker att eleverna får gå i skolan gratis redan är mycket, men för att prestera så behöver eleverna mat annars är det lite onödigt att gå i skolan.

Därför tycker jag att eleverna i skolan ska få dyrare mat. De kommer prestera bättre, få bättre betyg och ha en ljus framtid.

Emilia, 13 år

Annons
Annons
Annons
Annons