Annons

Södern ska helst glömmas bort

Nej ingen kan ha missat att elpriserna skjutit i höjden. Inte minst de som får lida av det högst.
Val 2022 • Publicerad 11 september 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det som ni tar upp i er artikel om Andreas som klarar sig utan el i ett sånt här läge borde jämföras med att visa en bild på luft till en drunknande man. En man som är "energirådgivare, utvecklingsingenjör och föredragshållare" och dessutom investerat i att vara självförsörjande sedan 28 år tillbaka.

Jag hyser inget agg emot Andreas och tycker han absolut gjort helt korrekt samt haft framförhållning. Det jag inte klara av är att man tar upp denna artikel som en ”svart banderoll”-artikel på framsidan och tycker detta är en bra idé. Förstår ni inte att detta blir som ett rött skynke för många av dem som kommer förlora mycket av sin besparingar?

Annons

Det jag vill komma till är att våra politiker som nu kamperar för billig el i söder kan ju själva börja leva här nere och leva med samma löner som 90 procent av befolkningen. Inget kommer dramatiskt hända då man redan dömt ut kärnkraft. 1980 så genomfördes det som har utmynnat i att göra Sverige beroende av annan el via andra länder. Politiker sitter just i detta nu och försöker få folk att minska utsläpp samtidigt som man måste importera el från kol och olja men ändå hotas södern med blackouts.

Detta är något som enligt min mening genomsyrar det politiska Sverige att södern ska helst glömmas bort.

Vad hände med kärnkraften? Jo den blev utbytt med vind , vatten och sol , element man inte kan regera samt reglera över samtidigt som man gör sig beroende över andra makter, priserna är beviset.

Philip Arkemyr

”Vad hände med kärnkraften? Jo den blev utbytt med vind , vatten och sol , element man inte kan regera samt reglera över.”
Annons
Annons
Annons
Annons