Annons

Sösdala - en viktig ort i Hässleholms kommun

I den södra delen av Hässleholms kommun ligger Sösdala, det känner nog de flesta i vår kommun till. Men vet politikerna i Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna att Sösdala är en del av kommunen eller vill de gärna bortse från denna fakta, undrar Joachim Fors, S-ordförande på orten, och Lena Wallentheim (S), oppositionsråd.
Politik • Publicerad 1 juni 2020
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Man säger nej till att Sösdalaborna och Norra Mellbyborna ska får en bra och säker gång- och cykelväg mellan orterna
Man säger nej till att Sösdalaborna och Norra Mellbyborna ska får en bra och säker gång- och cykelväg mellan orternaFoto: Michael Probst

Sösdala har drabbats väldigt hårt av styret (M, KD, L) nu i början på mandatperioden. Man har med stöd av Sverigedemokraterna genomfört så stora försämringar så att det kan bli svårt att återställa allt som stängts ned. Nu kommer nästa beslut som ska fattas av dessa fyra partier och som kommer påverka Sösdala negativt. Trafikverket har i samband med att man ska bygga om väg 23 till 2+1 erbjudit Hässleholms kommun att vara med och medfinansiera av gång- och cykelväg mellan Sösdala och Norra Mellby.

”Tyvärr för Sösdalaborna så är det två år till valet och fler försämringar kan komma och ske med snabb takt.”

Den vanliga gången i kommunen är att man medfinansierar gång- och cykelvägar som är längs en högtrafikerad väg. Men så tänker inte de fyras gäng (M, KD, L, SD) göra denna gång utan man säger nej till att Sösdalaborna och Norra Mellbyborna ska får en bra och säker gång- och cykelväg mellan orterna. Om man säger nej från kommunen sida så blir det ingen gc-väg.

Annons

Nu ska vi räkna samman mandatperiodens minus för de boende i Sösdala; nedläggning av simhallen, ungdomsgården som drevs av fritidsgårdsalliansen har stängt och någon ny kommunal verksamhet har inte öppnats, servicekontoret har stängt, för Sösdala liksom övrig landsbygd finns ingen bokbuss längre och nu blir det ingen gång- och cykelväg heller. Det är de stora frågorna som har förändrats sedan de fyras gäng började styra kommunen. Tyvärr för Sösdalaborna så är det två år till valet och fler försämringar kan komma och ske med snabb takt.

Vi socialdemokrater kämpar och kommer fortsätta kämpa för att Sösdala är och ska förbli en viktig ort i vår kommun. Vi socialdemokrater vill att hela kommunen ska leva och utvecklas.

Joachim Fors

Ordförande Socialdemokraterna i Sösdala

Lena Wallentheim

Oppositionsråd

Annons
Annons
Annons
Annons