Annons

Sossarna konst(lar) som vanligt bort sig

Kommunsverige går på knäna, minskat antal invånare, höjda räntor, inflation, ökade kostnader för pensioner med mera gröper ur ekonomin.
Kommunal ekonomi • Publicerad 10 maj 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Förslaget om pengar till konstnärlig utsmyckning av det nya kommunhuset kritiseras. Bilden: Sandra Frostensson (S) i Östra Göinge.
Förslaget om pengar till konstnärlig utsmyckning av det nya kommunhuset kritiseras. Bilden: Sandra Frostensson (S) i Östra Göinge.Foto: Mikael Persson

Att anpassa organisation och kostnader tar tid, betydligt längre tid än vad förändringens hjul snurrar. Vi har blivit tvungna att göra nedskärningar över hela linjen, neddragningar som absolut inte är roliga men nödvändiga, man har som sagt bara en viss summa pengar att röra sig med och skattkistan har en begränsning även om vissa inte verkar förstå det.

I denna tid av ekonomisk oro och utmaning väljer Sandra Frostensson (S) att väcka ett initiativärende om att skapa en politiskt tillsatt grupp för konstnärlig utsmyckning av det nya kommunhuset, jag säger det igen, konstnärlig utsmyckning av det nya kommunhuset. Sossarna tror som alltid att skattepengar är manna som regnar från himmelen eller för att citera Lena Svensson (S), kommunen lever inte bara på skattepengar, vi har ju statsbidrag med. Vad är statsbidrag? Det är även det skattepengar, pengar som samhället tagit av människor för att samhället tror sig veta bättre hur de ska användas.

Annons

Då vi står inför denna ekonomiskt utmanande tid vill sossarna lägga pengar på konstnärlig utsmyckning av det nya kommunhuset. Detta visar bara på hur verklighetsfrämmande sossarna är, man kan inte se de ekonomiska utmaningar vi står inför utan det är bara att blåsa på med onödiga utgifter medan vi i treklövern tar ansvar och prioriterar det som är viktigt.

Det är nu mindre än två år kvar till valet, ett val som kommer stå mellan ett ansvarstagande alternativ och ett alternativ som lovar allt till alla utan att presentera hur det ska finansieras. Jag vet vilken väg jag väljer.

Andréas Söderlund (M)

Östra Göinge

”Sossarna tror som alltid att skattepengar är manna som regnar från himmelen eller för att citera Lena Svensson (S), kommunen lever inte bara på skattepengar, vi har ju statsbidrag med.”
Annons
Annons
Annons
Annons