1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Staketet i Åhus: ”Carolin Dahlman kan ge tips på vettigare saker”

Tiderna förändras på gott och ont. Saker man tycker om försvinner och bedragare hittar nya vägar att luras. Detta och lite mer om staketet i Åhus var ämnena för dagen i jourhavandeluren.
Staketet vid Åhus beachhandboll.
Foto: Lasse Ottosson

En Brobybo vill varna andra i trakten efter ett telefonsamtal han fick häromdagen.

– Det ringde en dam som sa att: ”Visste du att villkoren för eldistribution har ändrats i Broby och att elleveranserna ska läggas om?”. När jag frågade varifrån hon ringde så mumlade hon bara något ohörbart fast jag frågade flera gånger, säger han.

Nu är han orolig att det var en bedragare i farten, trots att samtalet avslutades innan kvinnan hade presenterat klart sitt ärende.

Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

– Det var ett mobilnummer från Tele2 som jag sett att många velat kolla upp, men det går inte att se vem som har det. Jag är rädd att det var någon som är ute efter att lura äldre människor så jag vill uppmana dem att vara på sin vakt, säger han.

En pensionär är besviken på tidningen som tagit bort sidan Föreningsliv. Han har haft tidningen sedan 60-talet och saknar den sidan mycket.

– Chefredaktören Jörgen Svensson kom tidigare med en förklaring till varför den togs bort, men det var en dålig förklaring så jag vill ha en ny. Han sa att sidan nog skulle saknas i ”vissa kretsar” men det är inte sant. Den saknas i många kretsar, vet jag. Varför kan man ha 17 sidor sport, men inte lite om vad som händer i föreningarna också?

Jörgen Svensson svarar på nytt:

– Kristianstadsbladet förändrar ständigt i utbudet. Det är inte bara för sakens skull, det är helt nödvändigt om vi vill överleva. Vissa delar utgår, andra tillkommer. Men jag kan ärligt säga att just det här är ett ständigt dåligt samvete för min del, jag har haft flera möten med olika organisationer i frågan och förstår önskemålen. Men vi har inte riktigt hittat lösningen på hur vi på ett bra sätt ska kunna sköta det.

Uppringaren Arne läste gårdagens spalt om att länsöverdirektören, kommunalrådet och kommundirektören inspekterade staketet vid beachhandbollen på måndagen, vilket väckte reaktioner.

– Det var en man som ringde till jourhavande och undrade om de inte har något vettigare för sig, men det är bara att läsa vad Carolin Dahlman skriver på sina sidor. Där finns massor med uppgifter som de styrande borde lägga tiden på i stället. Hon har jäkligt rätt i det hon skriver – alltid, säger han.

Läs mer

Krönika

Aldrig mer resor overseas?

Långa, dåsiga dagar med travar av pocketböcker

Kristianstad

Nylander (L) vill öppna för åskådare

Tror föreningslivet kan drabbas hårt om publik inte tillåts.

Sport

VMA har kommit igång – vände till enkel seger

”Ruggigt bra andra halvlek”

Kristianstad

Björn Söder (SD) varnar felaktigt för pedofil i Tollarp

Mamman: ”Jag tycker inte att man beter sig på det här viset”

Sport

IFK-spelare coronasmittad – har isolerats från laget

”Hoppas att schemat inte ska påverkas.”

Kristianstad

Corona: Nya fall av covid-19 i äldreomsorgen

Nya fall i hemtjänsten och på äldreboende.