Annons

Statligt anställda är inte heller mer än människor

Fundering kring ledaren av Hylén om statligt anställda.
Myndigheter • Publicerad 2 november 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det borde vara helt rimligt för statligt anställd att få vädra sina farhågor i interna kommunikationssystem, skriver debattören.
Det borde vara helt rimligt för statligt anställd att få vädra sina farhågor i interna kommunikationssystem, skriver debattören.Foto: Naina Helén Jåma/TT

Så länge inte myndighetsutövning tar plats i interna kommentarsfält (vilket den inte gör) så borde det vara helt rimligt även för statligt anställda att få vädra sina farhågor i interna kommunikationssystem. Det är naturligt att känna oro inför framtiden när de stora politiska förändringarna kan medföra förändrade arbetssätt för många.

”Den oron är väl till syvende och sist en arbetsmiljöfråga och bör inte förväxlas med myndighetsutövningen.”

Även om myndighetsutövningen är objektiv så har många valt utbildning och yrke baserat på ett eget engagemang och intresse. I detta fall, förmodligen grundat i social hållbarhet och en omtanke om människor. Insikten om att makthavarna kanske inte delar samma grundläggande värderingar som engagemanget bygger på, kan säkert upplevas som oroande. Den oron är väl till syvende och sist en arbetsmiljöfråga och bör inte förväxlas med myndighetsutövningen.

Eva

Annons
Annons
Annons
Annons