Annons

Sven Lundh (SD) tar fram trollspöet

Jag tackar Sven Lundh (SD) för hans svar.
Politisk historia • Publicerad 13 april 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sven Lundh (SD) stod enligt egen utsago och raljerade i talarstolen i Hässleholms kommunfullmäktige.
Sven Lundh (SD) stod enligt egen utsago och raljerade i talarstolen i Hässleholms kommunfullmäktige.Foto: Skärmdump/Hässleholms kommun

Att Sverigedemokrater vrider och vänder på saker är inget nytt. I många fall skulle man kalla det för att trolla. Tendenserna för magin växer när partiets historia lyfts. Givetvis hade det därför varit trevligt att få gå en kurs i detta ämne. Lundh hade kanske kunnat hålla den i stället för att abdikera nu när det bränns lite. Jag har inga höga tankar om ert historiska material men jag ska beställa och recensera det. Personligen tycker jag det hade varit roligare att diskutera och fråga öga mot öga.

Givetvis är jag och troligen alla i Växjö mot våld men för demokrati. Att det var ditresta vänsteraktivister som reagerade när ett odemokratiskt parti marscherade är en fabel. Lundh får gärna uppge varifrån han har fått den uppgiften. För övrigt ligger det väl inte rätt i tiden lokalt att diskutera ”vandel”.

”Jag skulle dessutom vilja uppmana Lundh till att ta sina uppdrag på allvar och inte raljera som han enligt egen utsago gör.”
Annons

En melodisnutt som dök upp i huvudet efter jag läst Lundhs svar var Niklas Strömstedts bidrag i TV4:s ”Så mycket bättre” vid hans tolkning av Happy nation, Lyckolandet (7 november 2015):

SD, Avpixlat, Nordisk ungdom

Exponerat och Fria Tider

Nordfront, Svenska motståndsrörelsen

Järnrörsligan – med trollsvans

Lyckolandet vi som lever här och kan det

Hissa flaggan och förstå

Den kan va' mer än gul och blå

Lyckolandet

Jag skulle dessutom vilja uppmana Lundh till att ta sina uppdrag på allvar och inte raljera som han enligt egen utsago gör. Lundhs raljerande hamnar på skattebetalarnas nota. För övrigt tar väl Lundh ut ersättning i samband med sina kommunala uppdrag?

Aaron Herzreich, tysk- och svensklärare, oberoende liberal

Annons
Annons
Annons
Annons