Annons

Svenskt kött i skolan

Jag tycker att föräldrar gör helt rätt i att kräva svenskt kött i våra skolor.
Debatt • Publicerad 1 november 2018
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kräv svenskt kött i skolan, anser insändarskribenten.
Kräv svenskt kött i skolan, anser insändarskribenten.Foto: Mats Holmertz

Varför? Jo, för det första så har vi en lag, Sveriges lagstiftning för djur. När ett djur ska transporteras till slakt så tillåts djuren åka max åtta timmars transport till slakteriet, plus att alla djuren måste ha bedövning. Sedan när vi väljer svensk kött så väljer vi med omsorg, att svenskt kött kommer från djur som har fötts upp enligt våra djurskyddsregler. Som till exempel att våra svenska grisar får behålla sina knorrar, de är ej tillåtet att kupera svansen, men i Tyskland är detta tillåtet.

När vi köper svenskt kött eller köper in svenskt kött till skolor med med mera så skapar vi arbetstillfällen, framför allt på landsbygden. Att äta svenskt kött både hemma och i skolan är än ren självklarhet tycker jag. Mer svenskt kött till skolan i alla årskurser och i hemmen.

Annons

De är lätt att kolla vad köttet kommer ifrån, man går in på hemsidan svenskt kött, där står det allt om hur svenskt kött är märkt och lagar och varför vi ska äta svenskt kött och svensk mat överhuvud taget.

Så ta och ge er nu ni som köper in kött och övriga mat till våra skolor i Östra Göinge kommun. Köp in svenskt kött och svenska produkter. Så närodlat som möjligt, det lönar sig både för oss som äter och för vår miljö.

Carina Jernaeus

Annons
Annons
Annons
Annons