Annons

Tänk på att makten utgår från folket

Fenomenet ”kritik mot politiker” kan tyckas obegriplig för vissa politiker. Varför inte tänka tillbaka och försöka inse varför denna kritik uppstått?
Politik • Publicerad 12 juni 2022 • Uppdaterad 13 juni 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
I höst är det val, både för den som är nöjd och den som inte är nöjd med sina politiker.
I höst är det val, både för den som är nöjd och den som inte är nöjd med sina politiker.Foto: JESSICA GOW / TT

Kritik har i de flesta fall en orsak, grundat på saker och beslut som av oss vanliga allmänheten tycker är helt eller delvis uppåt väggarna tokigt.

Kritik mellan personer på arbetsplats eller inom familjen löses internt ganska enkelt om parterna förstår vad i kritiken består.

”Politiker lever däremot i sin egen värld fylld av agendor och vad som gillas av partiet de tillhör. Ve den som inte följer partilinjen!”
Annons

Politiker lever däremot i sin egen värld fylld av agendor och vad som gillas av partiet de tillhör. Ve den som inte följer partilinjen! Då kan förmåner och skyhöga arvoden komma att ifrågasättas.

Även andra intressenter, typ byggherrars vilja att exploatera våra älskade grönområden, ska strykas medhårs. Då detta sker mot folkviljan kommer kritik.

Politiker borde i första hand tänka på att all makt utgår från folket. Tänker de inte i dessa banor kommer kritiken, och eventuellt även hot från intill vansinne uppretade medborgare, som ett brev på posten. Kanske försenat, men ändå.

R. Olofsson

Annons
Annons
Annons
Annons