Annons

Tondövt maler Albinsson på utan insikt i problemen

Vi instämmer naturligtvis inte i Crister Albinssons insändare 26/3 där han ger sin version av vår historia blandat med en dos av sin egen syn på demokrati.
Politik • Publicerad 30 mars 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson (M), Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD), Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch (KD) och Liberalernas partiledare Johan Pehrson (L). Tidöpartierna jobbar framgångsrikt mot brottsligheten, påpekar bland annat SD skribenterna.
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson (M), Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD), Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch (KD) och Liberalernas partiledare Johan Pehrson (L). Tidöpartierna jobbar framgångsrikt mot brottsligheten, påpekar bland annat SD skribenterna.Foto: Jessica Gow/TT

Vi sverigedemokrater är medvetna om att misstag begåtts på vägen till att vi blivit Sveriges näst största parti, men att demokratiska val ligger bakom vår position. Vi står tryggt med båda fötterna i den västerländska synen på demokrati.

Den vitbok gällande vår historia som är under uppbyggnad är något som flera partier borde lägga energi på för egen del. Mer än ett parti har en solkig byk att tvätta gällande sitt agerande visavi nazismen under 1933 - 1945, men kanske ännu mer gällande förhållningssättet mot Sovjetunionen under kalla kriget. Av någon outgrundlig anledning har detta skamliga kapitel av nutidshistoria fått mycket lite utrymme i historieböckerna. Ett känsligt ämne uppenbarligen.

Annons

Två av våra starkaste positioneringar är och har alltid varit migrationspolitik och rättsfrågor. I båda har vi tidigt sett fatala problem och påtalat dessa till övriga partiers förtret. Detta blev startskottet för en häxjakt på SD i media och i det politiska rummet som pågick i många år. Idag är tonen en annan och det är bara ett fåtal extrema partier som står kvar vid den tidigare så kostsamma och huvudlösa synen på invandring. Även media lyfter i högre utsträckning problem relaterade till invandring idag.

Albinsson kritiserar oss för att vi gör oss hörda i ”fel forum”. Anledningen till detta är inte minst att det var på sociala medier som vi kunde göra oss gällande när det blåste hårda vindar. Tonen i traditionella medier var minst sagt kall och vårt parti sågs inte med blida ögon av skribenter med flera. För att få en rättvisande bild av samtiden bör man ta del av flera olika nyhetskällor och hålla i minnet att de allra flesta har någon form av agenda som de vill förmedla. All information bör ifrågasättas och bearbetas.

Tondöv för folkets röst kritiserar Albinsson Jimmie Åkesson för att tillsammans med övriga representanter för Tidöpartierna lägga fram förslag som ska underlätta för polisen att komma tillrätta med organiserad brottslighet. En brottslighet som utan tvivel fått växa sig stark på grund av tidigare regeringars valhänthet i viktiga frågor. Nya verktyg till polisen och straffskärpningar är en viktig del av åtgärderna. Det är uppenbart att Crister Albinsson inte har insikt i problematiken.

Stärkta av att vi fått rätt i så många frågor ser Sverigedemokraterna framåt mot ett nära förestående Europaval där Rysslands anfallskrig mot Ukraina naturligtvis har ställt mycket på sin spets. Sveriges medlemskap i Nato är också en ny faktor att räkna med. Vi har starka kandidater som kommer att kämpa hårt för Sveriges intressen och det är viktigt att vi får behålla vår särart även om vi skattar Europasamarbetet högt.

Under sin relativt korta historia har SD sannerligen satt avtryck i politiken och det är inte utan stolthet som vi nu ser hur många av våra idéer och förslag sätts i verket inom ramen för tidösamarbetet. Vi ser fram mot hårt arbete för Sveriges bästa i både EU - och riksdagsvalet.

Sven Lundh (SD)

Hanna Nilsson (SD)

Susanne Lottsfeldt (SD)

Ulf Berggren (SD)

Paul Thurn (SD)

”Av någon outgrundlig anledning har detta skamliga kapitel av nutidshistoria fått mycket lite utrymme i historieböckerna. Ett känsligt ämne uppenbarligen.”
Annons
Annons
Annons
Annons