Annons

Tummen upp för streetrace – själv har jag första parkett

Jag vill som motpol till artikeln om streetracingen framhålla det trevliga evenemanget. Jag är dessutom norra Ängamöllans industriområdes enda boende, så jag upplevde lördagens evenemang på första parkett.
Välorganiserat • Publicerad 5 maj 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Låt streetraceingen på Ängamöllan få finnas kvar, skriver områdets enda boende. (Bilden kommer från ett streetrace i Osby för två år sedan.)
Låt streetraceingen på Ängamöllan få finnas kvar, skriver områdets enda boende. (Bilden kommer från ett streetrace i Osby för två år sedan.)Foto: Arne Forsell

Bilintresserade från hela bygden samlades för racea, men främst för att träffa likasinnade och titta på fina bilar och racing. Det var verkligen ingen spontan händelse utan det fanns utplacerade soppåsar och värdar i gula västar och allt runtomkring sköttes utmärkt av åskådare och arrangörer. Tyvärr avbröts det hela efter dryga timmen när målade polisbilar rullade in på området.

”Tyvärr svartmålas dessa tillställningar oftast som buskörning och skadegörelse, enligt mitt tycke främst av personer som absolut inte bor i området.”

Området har en gammal tradition av streetrace, man har kört de 1/4 mile sedan 80-talet, då på Televägen till skillnad mot dagens Kabelvägen. För att underlätta racing, då man målade permanent start- och mållinjer.

Annons

Tyvärr svartmålas dessa tillställningar oftast som buskörning och skadegörelse, enligt mitt tycke främst av personer som absolut inte bor i området. Det närmsta villakvarteret ligger på andra sidan av motorvägen. Eftersom det är ett rent industriområde, förutom min villa, så var trafiken till och från företagen obefintlig.

Stort tack till arrangörerna av folkfesten.

Christer Göransson

Annons
Annons
Annons
Annons