Annons

Turerna kring Hanna Nilsson används som svepskäl mot SD

Saskia Titman skriver en insändare riktad mot kommunstyrelsens tidigare ordförande Hanna Nilsson från SD.
Demokrati • Publicerad 12 juni 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten undrar om det verkligen stämmer att det är Hanna Nilsson, och inte hela SD, som Saskia Titman engagerar sig emot.
Insändarskribenten undrar om det verkligen stämmer att det är Hanna Nilsson, och inte hela SD, som Saskia Titman engagerar sig emot.Foto: Simon Rehnström

Saskia Titman är samma person som organiserat protesterna mot SD och Hanna Nilsson utanför kulturhuset så det är kanske på sin plats att belysa även Titman och hennes motiv en smula.

I intervjuer bedyrar hon att protesterna är riktade enbart mot Hanna Nilsson som person och inte mot SD som politiskt parti. Den som känner till Titmans mångåriga engagemang för flyktingar utomlands och migranter i Sverige ställer sig nog en smula tvivlande till det påståendet. Den migrantpolitik som SD fört genom åren går stick i stäv mot övriga partiers och så även mot Saskia Titmans åsikter.

Annons

Turerna kring Hanna Nilsson och SD här i Hässleholm används som ett svepskäl för att svärta ner partiet och i förlängningen påverka dess väljarbas inför kommande val. Sverigedemokraternas framgångar lokalt i Hässleholm måste ha stuckit rejält i ögonen på Titman, och här ser hon en möjlighet att agera utifrån sina egna politiska önskemål och åsikter.

”Att stå utanför Kulturhuset inför fullmäktige och basunera ut sitt ogillande mot en folkvald politiker är ett sätt. Ännu bättre är det såklart om man engagerar sig inom ramen för ett politiskt parti som står nära ens åsikter.”

I sin insändare använder hon den argumentation som så många andra före henne gjort. ”Sverigedemokraterna må vara stora men övriga partier är större tillsammans”. Självklart är det så men det innebär ju också att övriga partier måste ge upp stora delar av sin unika politik för att uppnå det överskuggande målet att desarmera SD och dess ”skadliga” politik. Detta är ju inte direkt odemokratiskt men väljarna måste ställa sig frågan varför de ska rösta på politiker som ägnar sig åt personförföljelse istället för att genomföra så mycket av sin egna politik som möjligt.

Saskia Titman är i sin fulla rätt att agera som hon gör. Det är önskvärt med fler människor som engagerar sig politiskt och försöker få gehör för sina idéer om vad som är bra och dåligt. Att stå utanför Kulturhuset inför fullmäktige och basunera ut sitt ogillande mot en folkvald politiker är ett sätt. Ännu bättre är det såklart om man engagerar sig inom ramen för ett politiskt parti som står nära ens åsikter. I Hässleholm har vi ett stort spektra av partier från vänster till höger som alla söker med ljus och lykta efter nya medlemmar.

Det står var och en fritt att tycka och tänka vad man vill. Men när någon likt Saskia Titman engagerar sig så starkt mot någonting bör man ifrågasätta om det finns olika motiv bakom. Samt om hennes engagemang funnits där om måltavlan tillhört något annat parti.

Harriette Holmberg (SD)

Annons
Annons
Annons
Annons