Annons

Ulf Nilsson vurmar för att finna fel

Den 25/1 redovisade jag nyktert, helt utan vurmande, det som gör koldioxid till Livets Gas, förutsättningen för allt liv. Att Ulf Nilsson inte ”hittar mycket” som är korrekt där, säger mer om honom än om mig.
Koldioxid • Publicerad 30 januari 2024 • Uppdaterad 8 februari 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Växer så det knakar med koldioxid och konstgödsel. Koldioxid debatten går vidare.
Växer så det knakar med koldioxid och konstgödsel. Koldioxid debatten går vidare.Foto: Fredrik Sjöstrand

Han påstår att man sprutar in koldioxid i växthus, för att där inte skall ”bli mättat med syre”, vilket skulle skada växterna. Luften innehåller 0,04 procent koldioxid och 21 procent syre, det vill säga 500 gånger mer. Han förstår inte hur absurt påståendet är.

I vurmen att finna fel slarvar han med läsningen: Jag skrev att 2 ̶ 4 gånger så hög halt i växthusen är bra för skördarna. Inte för människan som han påstår att jag sagt. För övrigt håller vår utandningsluft 30 ̶ 40 gånger så hög halt. Han skriver ”Sture påstår” att det bara är koldioxid som förbättrat skördarna. Jag skrev att den högre halten bidragit till trefaldigt större skördar. De flesta förstår att konstgödsel, pesticider och odlingsmetoder bidragit mer än den högre halten koldioxid. Så grava fel gör även resten meningslös.

Annons

Sture Åström,

Nätverket Klimatsans

”Det som gör koldioxid till Livets Gas”
Annons
Annons
Annons
Annons