Annons

V: Vi tror på inkludering – vad tror SD i Hässleholm på?

Informationen vi fått till oss den senaste veckan om sverigedemokrater i vår kommun är enligt oss allt annat än okej.
Polarisering • Publicerad 4 april 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Nellie Krabbe, Vänsterpartiet i Hässleholm.
Nellie Krabbe, Vänsterpartiet i Hässleholm.Foto: Mikael Persson

Politiker som öppet står och framför sina idéer utan minsta respekt för våra medborgare. Dessa uttalanden leder endast till polarisering, splittring, rädsla, oro och förakt för politiker och samhället. Uttalanden som tydligt skadar samhället mer än det gynnar och som i vissa fall riktar sig mot en viss folkgrupp.

Vi undrar om Hässleholm ska vara en kommun där vi delar upp oss i vi och dem eller en inkluderande kommun där vi är öppna för mångfald och välkomnar alla? För oss i Vänsterpartiet Hässleholm har denna frågan ett självklart svar. Självklart ska vi vara en inkluderande kommun där alla känner sig välkomna, en kommun där vi har gemenskap och en kommun där vi ser olika etniciteter som en tillgång.

Annons

Det finns personer som kämpar för raka motsatsen, som tar sig till Sverige för att anordnar manifestationer för att provocera fram splittringar i vårt samhälle. Dessa manifestationer väljer en del att stödja.

”Detta ger ett tydligt budskap om att en representant för Sverigedemokraterna tycker att luften i Sverige och Hässleholm inte är till för personer som lämnat sina hem på grund av krig, förföljelse eller naturkatastrofer.”

Efter förra måndagens fullmäktige känns frågan om människors lika värde oavsett bakgrund högst aktuell. Detta då en sverigedemokrat går upp i talarstolen och framför att en stram invandring är lösningen på koldioxidutsläppen. Detta ger ett tydligt budskap om att en representant för Sverigedemokraterna tycker att luften i Sverige och Hässleholm inte är till för personer som lämnat sina hem på grund av krig, förföljelse eller naturkatastrofer. Ett uttalande som verkar ha förts fram utan minsta eftertanke eller fakta.

Mohamed Chehade, Vänsterpartiet i Hässleholm.
Mohamed Chehade, Vänsterpartiet i Hässleholm.Foto: Simon Rehnström

Var inte Sverige och är fortfarande ett demokratiskt land som inte skiljer på medborgare oavsett nationalitet? Eller har man som mål att Hässleholms kommun ska bli en stat utanför de svenska gränserna? Hässleholms kommun är en del av Sverige, kommer fortsätta omfatta alla grupper och nationaliteter utan åtskiljande på vi och dem och alla i kommunen kommer att förbli lika i rättigheter och skyldigheter.

Vi i Vänsterpartiet Hässleholm kommer alltid att fortsätta kämpa och stå upp för människors och inte minst Hässleholms medborgares lika värde!

Vänsterpartiet Hässleholm

genom Nellie Krabbe och Mohamed Chehade

Annons
Annons
Annons
Annons