Annons

Vad är det ni inte förstår om behovet av kultur?

Sämsta kommunala beslutande politiker! Det är inte ofta jag blir arg, eller uttalar mig politiskt, men jag är i 40-års åldern och jag undrar verkligen hur ni tänker, om ni verkligen tänker längre än näsan räcker, skriver Anders Olsson i Kristianstad.
Budget 2021 • Publicerad 13 december 2020
Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Dans, sagor, måleri, musik. Någonstans sås ett frö.
Dans, sagor, måleri, musik. Någonstans sås ett frö.

Vi har inte det bra med omsorg, sjukvård, skola, kultur och det verkar inte som att ni förstår hur stor betydelse det har för våra nära och kära, inte era, för dom tänker ni inte heller på.

Här kommer en utmaning: Stäng av radio och tv i 48 timmar, läs inte en bok eller tidning eller något annat, prova att åka till akuten för att ni har brutit foten, lyssna inte på någon musik eller ljudbok heller, prata med ett flertal personer som jobbar inom omsorg och sjukvård, prata lite med folk som har varit och är sjuka och få lite input från dom. Kanske kolla med Kim och Kåre hur dom mår.

Annons

Ni kanske undrar varför?

”För att ni skall förstå att kultur behövs både via bibliotek och musikskola, dans, måleri, skapande i allmänhet – för ni verkar inte ha tänkt på att det är där fröet sås till dom som skapar.”

För att få lite input hur vi ”vanliga” människor har det.

För att ni skall förstå att kultur behövs både via bibliotek och musikskola, dans, måleri, skapande i allmänhet – för ni verkar inte ha tänkt på att det är där fröet sås till dom som skapar.

Det ni upplever på tv, i radio, på bio, på teater, inte bara skådespelaren som ”frontar ”utan alla som är ”bakom” scen. Bibliotekarien som brinner för att läsa, inte bara för sig själv utan för alla barngrupper, som inspirerar till en upplevelse som bara du själv får. Alla människor som får lite social kontakt genom att gå och läsa en dagstidning.

”... det finns en tid efter covid-19 också. Hoppa av era höga hästar, ta lite ansvar.”

Jag tror (hoppas och håller mina tummar att) ni förstår vad jag syftar till då det finns en tid efter covid-19 också. Hoppa av era höga hästar, ta lite ansvar.

Jag hoppas ni sover riktigt dåligt, drömmer mardrömmar och trampar på lego varje dag!

Anders Olsson, datakille

Annons
Annons
Annons
Annons