Annons

Vad är grejen med SD och vikingabyn?

Man häpnar stort över alla avslöjanden om Hanna Nilssons och SD:s kontakter med vikingabyn och Oddvar Lönnerkrantz.
Förtroende • Publicerad 2 april 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Också Daniel Talmid verkar ha gett sig i lag med vikingabyns företrädare. Men vad menade han i fullmäktige?
Också Daniel Talmid verkar ha gett sig i lag med vikingabyns företrädare. Men vad menade han i fullmäktige?Foto: Mikael Persson

Hannas förklaring är inte trovärdig om att hon gjort alla märkliga uttalanden för att hon känt sig hotad. På bandinspelningarna hör man samtal mellan två kompisar och Oddvar låter inte det minsta hotfull.

Alla kritiska röster och invändningar verkar rinna av SD som vatten på en gås. Hanna ska bara lära sig tänka innan hon talar och svära mindre så blir allt bra. Borde hon inte ha lärt sig det innan hon gav sig in i politiken på den höga nivå det innebär att leda en kommun?

”Resonemanget är något otydligt men verkar gå ut på att invandrare andas in luft som omvandlas till koldioxid. Om de är för många blir klimatpåverkan för stor. Svensk luft åt svenskarna?”
Annons

M och KD borde ta sig en ordentlig funderare på vilken sorts parti de gett sig i lag med. Räcker det verkligen att Hanna Nilsson lämnar sina poster? Nu har det ju framkommit att ytterligare en SD-politiker, Daniel Talmid, haft nära kontakter med vikingabyn. Han har bland annat velat ha sällskap med Oddvar Lönnerkrantz när han åkte till Kristianstad för att heja på Paludins koranbränning.

Vid senaste kommunfullmäktige gick Daniel Talmid upp i talarstolen och hävdade att en stram invandringspolitik är nödvändig för att Sverige ska klara klimatmålen. Resonemanget är något otydligt men verkar gå ut på att invandrare andas in luft som omvandlas till koldioxid. Om de är för många blir klimatpåverkan för stor. Svensk luft åt svenskarna?

Tyvärr är det länge till nästa val men då hoppas jag att detta inte är glömt och att Hässleholmarna väljer andra partier att styra kommunen.

Kenneth Englund (V)

Annons
Annons
Annons
Annons