Annons

Vad kommer ni använda er nyfunna makt till?

Förtroendemän/-kvinnor var namnet på politiker när jag växte upp och olämpliga personer med extrema uppfattningar gjorde sig aldrig besväret att kandidera.
Politik • Publicerad 4 maj 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Viktor Orban och Donald Trump som förebilder oroar.
Viktor Orban och Donald Trump som förebilder oroar.Foto: Evan Vucci

Sverigedemokraterna har med framgång ifrågasatt en olämplig flykting- och invandrarpolitik och därigenom skapat sig en stark maktposition. Frågan är nu, vad kommer dessa udda politiker att använda sin nyfunna makt till? Förebilder som Viktor Orban och Donald Trump skapar ju stor oro!

När man nu får följa dessa SD-politikerna på det lokala planet i Hässleholm är oron bekräftad, man har svikit kolleger, anställda och i första hand invånarna, särskilt de som är i behov av en fungerade kommun för sin livskvalitet. Den uppkomna situationen stör hela den kommunala organisationen, från där den verkliga produktionen av tjänster sker, upp till kommunens ledningsgrupp.

”Se till att dessa politiker entledigas från sina uppdrag.”
Annons

När vi summerar förlusterna 2023 på grund av en icke fungerade organisation, så kommer det uppskattningsvis att kosta oss någonting mellan 10 och 100 miljoner kronor. Frågan är vilka medborgare skall ta konsekvenserna?

Till sist vill jag uppmana kommunens övriga partier att snarast se till att dessa politiker entledigas från sina uppdrag.

Lars Ingvar

Annons
Annons
Annons
Annons