Annons

Vad var ens vitsen med att boka en vaccinationstid?

Den 27/5 besökte jag MACC i Hässleholm för att få min fjärde covid-vaccination. Tre veckor innan gick jag in på 1177 och bokade tid till 13.10.
Vaccination • Publicerad 3 juni 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten är missnöjd över att tidsbokningen visade sig vara helt i onödan.
Insändarskribenten är missnöjd över att tidsbokningen visade sig vara helt i onödan.Foto: Erik Mårtensson/TT

MACC, som har sin lokal i tennishallen på Hövdingegatan, öppnade klockan 13.00. Utanför stod ett antal människor och jag tänkte ”hur ska de hinna med alla innan mej?”. Jag går in klockan 13.05 och ganska snart upptäckte jag att vi som bokat tid var i samma kö som drop in-kunderna stod i. Någon ”klok” människa på MACC fattade tydligen inte att det finns en anledning till att man bokat en tid!

Klockan 13.30 fick jag min vaccination och fick sedan sitta i 15 minuter för koll. Personer som också bokat tid och tagit ledigt från sina arbeten var rejält uppretade på att MACC inte hade en kö för bokade tider och en för drop in.

Annons

När jag sedan hade kontakt med MACC Scandinavia fick jag tala med en helt oförstående kvinna och efter det samtalet förstod jag varför det fungerar så illa på mottagningen i Hässleholm.

En som undrar

”Personer som också bokat tid och tagit ledigt från sina arbeten var rejält uppretade på att MACC inte hade en kö för bokade tider och en för drop in.”
Annons
Annons
Annons
Annons