Annons

Vad vill Bromöllas Moderater?

Vad styret gör, Joachim Bengtsson, får dom stå för. Men vad Sverigedemokraterna gör är det man ofta får göra om man tar sitt ansvar som folkvald politiker.
Bråket om VA-taxan i Bromölla • Publicerad 21 december 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Diskussionen om nya VA-taxan i Bromölla fortsätter på insändarsidan.
Diskussionen om nya VA-taxan i Bromölla fortsätter på insändarsidan.Foto: Malin Palm

Detta innefattar att ta tunga beslut som är nödvändiga för kommunens utveckling på sikt. Sen är det alldeles uppenbart att det finns politiker som inte klarar av att fatta de besluten och i stället väljer att sätta sig på läktaren – precis som ni i M. Ni försöker driva någon form av oppositionspolitik trots ni aktivt stöttat det socialdemokratiska styret under årets budgetprocess när ni tog inte ens tog fram ett budgetförslag. Er svaga motivering var att ”Vi vill inte störa styret i svåra tider” snacka om att ni villkorslöst kapitulerar för det socialistiska styret.

Joachim Bengtsson gör det även väldigt enkelt för sig när han försöker skaffa billiga poäng gällande höjningen av VA-taxen ett beslut som tvingats fram genom år av ansvarslös politik där hans eget parti bär ett stort ansvar. Därför vill vi påminna er om att under 2010–2014 styrde S-M i Bromölla. Det styret handlade enbart om att utestänga SD och varje år kom underhållet på vårt VA- system upp på dagordningen, men varje år valde man att blunda och skjuta problemet framför sig. Varför valde Joachim Bengtsson inte att agera då? Tyvärr fortsatte man skjuta problemet framför sig då kommunen fick ekonomiska problem kopplat till andra anledningar.

Annons

Hur skall ni ha det Joachim Bengtsson? Ska Bromöllamoderaterna fortsätta vara ett eko av Fredrik Reinfeldt eller ska ni bli ett ansvarstagande parti som vill bidra till konstruktiva lösningar och våga ta ansvar i svåra tider?

Vi i SD frånsäger oss inte vårt ansvar i denna fråga men det blir anmärkningsvärt att Bengtsson och Moderaterna själva inte känner någon skuld då det under ert styre med Socialdemokraterna eskalerade, och det gjordes ingenting för att stoppa den utveckling vi nu får ta konsekvenserna av. Men det tar inte slut där, i kommunstyrelsen senast där frågan om VA-taxan var uppe valde två moderater att avstå och endast Joachim Bengtsson röstade nej. Ett agerande som tydligt visar på att man är ett splittrat parti i Bromölla utan någon intern organisation. Vi hoppas dock att ni hittar tillbaka till att vara ett konstruktivt parti som man kan diskutera och förhandla med för kommunens bästa i stället för att enbart vara ett lokalt missnöjesparti med personlig agenda.

Vi önskar Moderaterna lycka till på den resan. Ni har gjort den i Riksdagen och i många kommuner och regioner så det kan gå i Bromölla också. Liberala må ni vara men till att vara konservativa är det en bit kvar.

SD Bromölla

Filip Persson

Magnus Persson

Andre Nordberg

Annons
Annons
Annons
Annons