Annons

Vansinne att flytta högskolan till centrum

Först vill jag gratulera Högskolans studentkår till utmärkelsen 2Årets studentstad2 2024. Det är studenterna som lyfter och gläds åt att Högskolan finns i Kristianstad och ligger där den ligger.
Studenter • Publicerad 20 januari 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten tycker att högskolan ligger bra där den ligger.
Skribenten tycker att högskolan ligger bra där den ligger.Foto: Pressbild/Högskolan Kristianstad

Studenterna har idag en bra studiemiljö, bra lokaler och ett bra läge nära till både studentbostäder, badhus, affärer, parkeringsplatser (cirka 1 100) kommunikationer via buss, som tar 5 minuter till stationen och med cykel cirka 10 minuter.

Bra att det också både planeras och byggs nya lägenheter nära högskolan. Krinova är också en viktig utvecklingspartner för Högskolan.

Annons

Måste också nämna den fina naturen som finns runt högskolan idag, med det fina och unika naturreservatet Lingenäset.

Det finns tyvärr också en mörkare baksida som Håkan Pihl och han högskolestyrelse står för. Här har man ingen betänklighet, insikt eller förståelse för de resurser som finns i och runt högskolan idag. För inte så längesen ville man flytta högskolan till Hässleholm.

Tänk om man i Lund hade föreslagit att man skulle flytta Lunds universitet till Eslöv, tänk tanken! Bara för man inte fick bygga att nytt universitet nära stationen i Lund. Förslaget hade fått Lundaborna att revoltera, rektorn och styrelsen hade snabbt blivit av med sina arbetsuppgifter. Staten hade snabbt agerat och löst galenskapen.

Men nu är ju inte Kristianstad Lund. Kristianstadsborna är mycket snällare och bryr sig inte om att en ny högskola kommer att kosta mellan 1-2 miljarder i skattepengar. Samtidigt som vi inte har råd att hålla psykakuten öppet dygnet runt. Skattepengar måste alltid vägas mot varandra, var gör pengarna mest nytta? I måndags den 15 januari körde jag förbi högskolan och noterade att parkeringsplatserna runt skolan var överfulla. Skall man bygga ett nytt parkeringshus åt alla dessa bilar i centrum? Vad kommer studenterna att betala i detta nya p-hus?

Stoppa Håkan Pihls monument över sig själv. Hans argument är alldeles för tunna och svaga för att flytta högskolan till centrum, att flytten skall lyfta centrum är nonsens, och närheten till stationen är inget problem, då avståndet är ett av de kortaste om man jämför med andra studieorter i Sverige.

Bengt Nilsson

Fjälkinge

”Stoppa Håkan Pihls monument över sig själv”
Annons
Annons
Annons
Annons