Annons

Vänsterregeringen har bedrivit en kärnkraftsfientlig politik

Replik på ”Regeringen Kristersson – ett misslyckande utan dess like”, 31/12.
Politik • Publicerad 9 januari 2023
Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skyll inte elpriserna på Ulf Kristerssons regering, skriver Ann i Broby.
Skyll inte elpriserna på Ulf Kristerssons regering, skriver Ann i Broby.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Irene Ludvigsson ger regeringen Kristersson skulden för att privatpersoner kommer att få gå från hus och hem och att företag ska säga upp personal och gå i konkurs.

Precis som den förra regeringen gör Irene Ludvigsson allt för att skylla problemen på den nya regeringen.

Annons

Sverige har lyckats gå från världens främsta till Europas sämsta effektläge på bara några år på grund av vanskötsel av vänsterregeringen. Under åtta års tid har v-regeringen bedrivit en aktivt kärnkraftsfientlig politik. Man ljög och skyllde på marknaden.

”Något elprisstöd hade inte behövts betalas ut om V-regeringen bedrivit en vettig energipolitik”

Den 1 augusti 2015 höjdes effektskatten på kärnkraft vilket resulterade i försämrad lönsamhet. Svenska kraftnät signalerade redan 2014 att det fanns risk för nedläggning av kärnkraft om effektskatten höjdes. Mellan 2020–2021 ökade elpriset med mer än 100 procent (källa: Vattenfall).

Två reaktorer lades ner 2017 och två reaktorer lades ner 2019–2020. Som jag påpekat tidigare hade inte något elprisstöd behövt betalas ut om V-regeringen bedrivit en vettig energipolitik och lyssnat på expertis. Majoriteten av svenska folket ville byta regering. Acceptera detta, Irene Ludvigsson. Det är bara att blicka tillbaka på de sista åtta åren så förstår man varför. Finner ingen anledning att fortsätta debattera med Irene Ludvigsson, då hon har svårt att hålla sig till fakta.

Ann i Broby

Annons
Annons
Annons
Annons