Annons

Varför tappar Bromölla kommun invånare?

På två år har Bromölla kommun tappat 220 invånare, det är inte alls bra för en så liten kommun som Bromölla att bli av med alla dessa människor. Bryr man sig?
Befolkningsminskning • Publicerad 5 mars 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
För andra året i rad har Bromölla kommun tappat invånare, konstaterar insändarskribenten.
För andra året i rad har Bromölla kommun tappat invånare, konstaterar insändarskribenten.Foto: Johan Nilsson/TT

Jag vet inte vad man skall tro, förra året när kommunen tappade 111 personer sa kommunchefen Marie Wäppling att hon inte var orolig för tappet. Man skall se på den långsiktiga kurvan, sa hon. Jag vet inte hur lång den kurvan är men faktum är att vi är 220 personer färre på två år, det är katastrof. Detta är en följd av att våra styrande inte kan handskas med våra skattepengar samt alla höga kommunala taxor, bristen på lägenheter och byggtomter, folk tvekar att flytta hit.

Susanne Bäckman (L) skrev tidigare i år som ett svar till mig att hon var stolt över vad man hade åstadkommit i styret när det gäller att ha koll på kommunens ekonomin. Jag kan bara säga att höja skatten är inte skickligt, det är att göra det lätt för sig. Samtidigt ger Susanne Bäckman beröm åt vårt kommunalråd om att hon skulle vara en skicklig politiker. Är det för att hon lyckats driva igenom en skattehöjning och hålla dom kommunala taxorna uppe? Nej, en skicklig och trovärdig politiker har ibland även oppositionen med sig i vissa politiska beslut.

”Revisorerna är inte där för att stjälpa utan för att hjälpa, syna och underlätta för den kommunala verksamheten.”
Annons

När kommunchefen får kritik av revisorerna för att hon och förvaltningen brister i såväl professionalism som respektfullhet och det inte blir några repressalier, då förstår man vem som styr vår kommun. Revisorerna är inte där för att stjälpa utan för att hjälpa, syna och underlätta för den kommunala verksamheten. Revisorerna följer bara kommunallagen och god revisionssed, det kan man inte klandra dem för.

Det är snart val. Det ser jag och säkert många med mig i Bromölla fram emot.

Sandor Szilagyi

Annons
Annons
Annons
Annons