Annons

Vems är egentligen offerkoftan?

SD ger sig på föreningar som inte delar SD:s värdegrund och tar på sig en offerkofta om att man minsann värnar om både skattepengar och demokratiska rättigheter. Men det är inte deras offerkofta att bära. Hur kan det vara SD som lider när det var de i F-yra som jobbar med Folkets park i Knislinge som drabbades?
Politik • Publicerad 4 mars 2020
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Helgeårocken kan behöva lite extra draghäjp.
Helgeårocken kan behöva lite extra draghäjp.

Värnar man om bygden kan man hjälpa till lite i det kommunala arbetet istället? Kanske ge Helgeårocken/Time to rock lite extra draghjälp? Nej, just det. Rockfestivaler är väl inte den svenska kultur man vill bevara. Senaste snedvridningen av vår svenska historia kom i lördags (29/2) när Göte Färm berättade att det moderna svenska samhället sådde sina frön på 40-talet. Vad han glömde är att alla dessa reformer utvecklades som en reaktion mot det som varit, detta var liberala och socialdemokratiska reformer som vi än idag utvecklar.

”Ändå klingar orden åter om hur misslyckat vårt samhälle är, hur solidaritet och feminism fördärvar och hur alla invandrare är roten till allt ont.”

Färm glömde berätta vad hans politiska föregångare sysslade med på 40-talet. Fast de försvann lika snabbt som en kula i katakomberna under Berlin i maj 1945, så det fanns kanske inte så mycket att skriva om. Ändå klingar orden åter om hur misslyckat vårt samhälle är, hur solidaritet och feminism fördärvar och hur alla invandrare är roten till allt ont. Färm berättar om SD:s värdegrund, så att ”alla som vill bli svenskar ska få möjlighet att bli en del av vårt samhälle”. Min fråga är; varför ska inte alla få en chans att bli svenskar? Ska vi ha uppdelningen svenskar och ickesvenskar? Är det utifrån SD's godkända stamtavla? Färm pratar om samhällskontraktet, men vems? Det svenska demokratiska samhällskontraktet eller SD:s?

ABF är kanske den som har rätt att ta på sig offerkoftan.
ABF är kanske den som har rätt att ta på sig offerkoftan.
Annons

Har med stort intresse följt SD:s försök att utöva sin inbillade nya ”makt” efter senaste opinionsmätningen. Nu när man kanske uppnår 25 procent tror SD att man kan göra som man vill. Fel, fel, fel skulle Brasse ha sagt, 75 procent är mycket mer än 25. Det vet alla de flesta och vi som tycker om och värnar fri media och oberoende public service lärde oss det även på tv. Fem myror är fler än fyra elefanter. Att försöka styra media är inte en demokratisk rättighet, det är en sjuk önskan om att kontrollera oliktänkande. Tänker man inte som SD, ska man straffas eller lägga ner.

”Slutligen vill jag dementera lögnerna som Göte Färm sprider, välfärden har inte totalhavererat! Den behöver bara lite hjälp.”

Är det så man vill bygga sitt ”svenska” samhälle? SD ger sig på lokalpolitiker och går ut med osanningar för att mörka sina egna ambitioner. De överger överenskommelser och drar sig inte för att samarbeta med politiker som hellre följer sin religiösa övertygelse än följer svensk lag och praxis. Alltså precis det SD säger att man är emot. Men om SD skulle tjäna något på att totalvända från sitt budskap gör de det, för mer makt.

Slutligen vill jag dementera lögnerna som Göte Färm sprider, välfärden har inte totalhavererat! Den behöver bara lite hjälp. Vården, skolor, polis, domstolar, äldreboenden, LSS och så vidare. fungerar som vanligt. Alla invandrare är inte kriminella, 99,9 procent är som du och jag. Gemene man vill ha ett juste liv och vara en del av Sverige och vår svenska demokrati.

Robert Madrusan (L)

Östra Göinge

Annons
Annons
Annons
Annons