Annons

Vi kan inte satsa utan att prioritera eller höja skatten

Svar till ”Förhoppningsfull” som efterlyser ärlig politik.
Vallöften • Publicerad 6 september 2022 • Uppdaterad 7 september 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Valdebatt på Mötesplats Ljungdala i fredags.
Valdebatt på Mötesplats Ljungdala i fredags.Foto: Stefan Olofson

Vänsterpartiet som jag representerar sätter allas lika värde i första rummet. Vi skall alla bidra till ett gott samhälle efter förmåga. Vi kastar ingen på sophögen för att förmågan till självförsörjning kan vara bristande. Vi är däremot tydliga med att de som har mycket skall bidra med mer.

När det gäller att lova saker är vi tydliga med att det kan bli tal om prioriteringar och minskning av andra områden men inte minst skattehöjning med några tiotal ören om vi skall kunna ha det vi alla anser att vi behöver.

Annons

I en debatt på Mötesplats Ljungdala i fredags var alla partier överens om vikten av att satsa på barn och unga, att återinföra fältare i socialtjänsten till exempel. Allt detta utan att man kan tänka sig att höja skatten eller peka på prioriteringar man kan tänka sig. I en annan debatt, på Hovdala, ville alla ha tillbaka bokbussen och bidragen till studieförbunden (utom SD), återigen utan att erkänna att vi kan inte lova allt utan att få tillgång till mer pengar.

”Allt detta utan att man kan tänka sig att höja skatten eller peka på prioriteringar man kan tänka sig.”

När det gäller att skilja på politiker och tjänstemannarollen saknas en del idag och då vi i Vänsterpartiet har den frågan för ögonen och flera av oss aktiva dessutom arbetar som kommunala tjänstemän vill jag hävda att vi kan bevaka det gränssnittet. Vi vill stå för en verklig vilja att förbättra för människorna i samhället utan att prioritera vår egen maktposition.

Besök oss gärna i valstuga under denna vecka för att prata om detaljer i vår politik och ta del av vårt 21-punktsprogram för kommunen 2022-2026.

Åke Petersson, Vänsterpartiet Hässleholm

Annons
Annons
Annons
Annons