Annons

Vilken värld lever Bromöllas styrande i?

Jag vet inte om politikerna i Bromölla kommunfullmäktige vet vad som sker i vår omvärld coronaviruset sprids, människor blir sjuka, företag går i konkurs, folk blir av med sina jobb. Arbetslösheten kommer att stiga till runt nio procent, börsen sjunker, BNP kommer också att sjunka. Vad gör man då i Bromölla kommun, man höjer den fasta vattenavgiften som idag är högst i Skåne 5632 kronor/år med tio procent, skriver Sandor Szilagyi i Bromölla.
Politik • Publicerad 2 april 2020
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Butikerna inför skyddsglas vid kassorna, men i Bromölla här 70-plussare på fullmäktigemöten.
Butikerna inför skyddsglas vid kassorna, men i Bromölla här 70-plussare på fullmäktigemöten.Foto: ALI LORESTANI / TT

Från förste juni blir den nya va-avgiften 6 195 kronor/år. Andra kommuner försöker att underlätta för sina medborgare i svåra tider, men inte i Bromölla. Jag förstår inte hur man tänker.

Dagligen matas vi av rekommendationer i media om att du som är 70+ ska stanna hemma, gå inte ut och utsätt dig för risken att bli smittad och hamna på sjukhus och ta resurser.

Annons

Den rekommendationen verkar inte gälla våra 70+ politiker i Bromölla kommunfullmäktige, politiker som skall vara ansvarstagande och pålitliga om dom får säga det själva. En 84 årig politiker bryr sig inte, bara han kommer upp i ett svårslaget närvarorekord. Han vill inte sitta hemma i källaren, nej vem vill göra det, det är bara att gilla läget och rätta in sig i ledet. Tycker man att man är så oersättlig att man inte skall ta rekommendationerna på allvar och att detta bara är ett påhitt då är det något som är fel och då är förtroende förbrukat.

Sandor Szilagyi

Bromölla

Annons
Annons
Annons
Annons