Annons

Vill Socialdemokraterna skylla allt som är dåligt på oss andra?

S måste hållas ansvariga för det som är statens ansvar.
Val 2022 • Publicerad 9 september 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Lars Johnsson (M).
Lars Johnsson (M).Foto: Mikael Persson

I onsdagens tidning annonserar socialdemokraterna under rubriken ”De som styr måste hållas ansvariga”. I annonsen finns en bild på bland annat kommunalrådet Lena Wallentheim. Självklart är det så att de som styr skall hållas ansvariga. Jag delar den uppfattningen. Socialdemokraterna måste naturligtvis hållas ansvariga för det som är statens ansvar, till exempel de skenande energipriserna, den rekordhöga arbetslösheten och den fruktansvärda våldsutvecklingen. Det är socialdemokraterna som styrt landet de senaste åtta åren.

”Det blir förvirrande för väljarna när olika socialdemokrater pläderar för olika ståndpunkter i ansvarsfrågan.”

I samma tidning finns en insändare av Anders Wallentheim (S). Anders är irriterad över moderaternas sammanställning över allt som vi har uträttat i kommunen de senaste fyra åren. Han tycks mena att det inte är endast är vi i den styrande kärnalliansen (M, KD och L) som skall ta åt oss äran för allt det positiva. Uppenbarligen delar Anders Wallentheim inte sin hustrus uppfattning om att ”De som styr skall hållas ansvariga”.

Annons

Det blir förvirrande för väljarna när olika socialdemokrater pläderar för olika ståndpunkter i ansvarsfrågan. Nog borde makarna Wallentheim kunna ta en diskussion vid köksbordet och bestämma sig för vilken linje som gäller. För det kan väl inte vara så att den socialdemokratiska strategin är att skylla allt dåligt på motståndarna och att ensamma ta åt sig äran för allt som är bra?

Lars Johnsson (M), kommunstyrelsens ordförande, Hässleholms kommun

Annons
Annons
Annons
Annons