Annons
Kryddigt, hett och härligt
JUL
Det finns som bag in box, i smak av choklad-och hjortron, kan blandas i drinkar och du kan lätt fixa egen. Årets glögg säsong är här! I Sverige dricker vi minst fem miljoner glögg per jul och väljer allt oftare ekologiskt.
Publicerad 22 november 2017 • Uppdaterad 24 november 2017
Julig fläderglögg
0,5 dl strösocker
Annons
2 dl koncentrerad flädersaft
1 vaniljstång
6-8 hela kryddnejlikor
1 stjärnanis
1 kanelstång
1 bit torkad ingefära
50 cl torrt vitt vin
Så här gör du:
1 Lägg alla torra ingredienser i en glasburk med lock och slå på flädersaften. Låt dra upp till ett dygn i kylen men minst 8 timmar.
2 När det är glöggdags sila bort kryddorna och tillsätt det vita vinet. Värm glöggen, den ska inte koka bara ryka.
Annons
3 Smaka av och späd ytterligare om det behövs. Servera i glöggkoppar eller glas som tål värme med en skiva apelsin, sultanarussin och sötmandlar.
My EricsonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons