Annons

7 augusti 1979

För 30 år sedan, 1979, omkom ett drygt 20-tal campinggäster i en brand på en campingplats vid den spanska badorten Lloret de Mar i närheten av Barcelona. En häftig skogsbrand, som misstänktes vara anlagd, hade spridit sig till campingplatsen.
Familj • Publicerad 7 augusti 2009

För 40 år sedan, 1969,gick stora FNL-styrkor samman med nordvietnamesiska trupper i en offensiv mot 120 sydvietnamesiska städer och militära baser.

För 140 år sedan, 1869,bildades det tyska socialdemokratiska arbetarepartiet med svarvaren August Bebel i ledningen. Han förblev under cirka 40 års tid partiets ledare och fick stor betydelse för den internationella socialdemokratins utveckling.

För 20 år sedan, 1989,avvisade Israel kravet på att släppa 450 fångar i utbyte mot den amerikanske gisslan Joseph Cicippio. Amerikanen hade tagits till fånga av den libanesiska shiitiska gruppen Revolutionära rättviseorganisationen som hotade att döda honom om inte de libanesiska och palestinska fångarna släpptes ur de israeliska fängelserna. Israel vägrade dock, om inte tre israeliska soldater som samtidigt hölls fångna i Libanon frigavs.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons