Annons

Delar ut miljoner

Rickard Sjöberg ligger i startgroparna för en ny säsong av Postkodmiljonären där de tävlande och olika välgörenhetsorganisationer får ta emot miljontals kronor.
Familj • Publicerad 10 augusti 2009
När Rickard Sjöberg inte leder Postkodmiljonären i TV4 eller umgås med sin familj håller han föredrag på olika företag och vid olika events runt om i Sverige. Bild: TV4
När Rickard Sjöberg inte leder Postkodmiljonären i TV4 eller umgås med sin familj håller han föredrag på olika företag och vid olika events runt om i Sverige. Bild: TV4Foto: 

– Vi är uppe i 340 avsnitt, och än har jag inte bommat ett enda, säger Sjöberg som ser fram emot den nionde omgången.

När Postkodmiljonären drog igång 2005 anade han inte att programmet skulle få så många tittare. Men med facit i hand kan Rickard Sjöberg konstatera att satsningen blivit en riktig långkörare.

Annons

– Det har gått så snabbt, det är nästan som om jag inte hinner med, säger han. Efter en kort pappaledighet hemma med sin och hustrun Beatrices nyfödda dotter ser han fram emot utmaningen lika mycket som han gjorde inför den första säsongen.

– Det ska bli oerhört kul att möta de tävlande öga mot öga igen. Och förhoppningsvis får jag dela ut fler miljoner än någonsin till de tävlande, lotterivinnarna och välgörenhetsorganisationerna.

Det absolut bästamed att leda programmet är, enligt Rickard Sjöberg, att de pengar som lottköparna bidrar med faktiskt kan rädda liv.

– Det är riktigt häftigt att vi alla får vara med på ett hörn i det arbetet. Dessutom är det coolt att precis vem som helst, oavsett yrke, ålder, ort och bakgrund kan överträffa sig själv och tjäna oerhört mycket pengar i Heta stolen på kort tid. Det roliga är att det händer ibland och då är det klart att jag, som sitter en och en halv meter från vederbörande, också får gåshud.

Du tycker att tiden går fort. Är det något som blir extra tydligt så här inför din 40-årsdag?

– Det kan nog stämma även om det kanske inte känns så ödesmättat som många andra får det att låta som. En del nya tankar har dykt upp och de bottnar oftast i insikten om att ens tid faktiskt är ändlig. Först nu förstår jag vad en 40-årskris är, men jag väljer att kalla det 40-årsmöjligheter. Det är ett bra läge att ta tag i saker som mest varit drömmar tidigare, säger han.

Rickard Sjöberg harinte gjort några särskilda planer på hur han ska fira högtidsdagen.

– Jag är egentligen usel på att arrangera födelsedagsfester för mig själv, jag har alltid tyckt att det känns lite pinsamt. Senast jag gjorde det var för tio år sedan. Men jag vet att min fru har något på gång. (TT Spektra)

Peter Fredriksson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons