Annons

Födelsedagar

Familj • Publicerad 14 januari 2004
Foto: 

95 år fyller den 15 januari Erik Hjalmar Nilsson. Han har vuxit upp hos sina morföräldrar som var statare på Folkestorps gård.

Morfadern var stalldräng och hade hand om sju par hästar enligt Erik. Efter sex års skolgång, 14 år och fyra månader gammal, fick Erik börja som "mölledräng" på Blåherremölla kvarn, samtidigt som han gick i fortsättningsskolan.

Annons

Efter ett år började han arbeta i Brogårdens Spannmålsaffär i Maglehem för att sedan arbeta på samt arrendera olika kvarnar.

Erik arbetade i slutet av sitt yrkesverksamma liv på Hå-Ji skylt i Kristianstad. Förutom djur är Erik mycket intresserad av musik och sång och eftersom han har en mycket bra sångröst fick han alltid sjunga på examen.

Numera bor han på Ädelstenens äldreboende i Kristianstad.

60 år fyllde den 13 janauri Johny Nilsson, Åhus. Han är född i Nymö. Han arbetar på Connex. Han har tidigare arbetat på Kristianstadsbladet som springpojke 1959, på Likkistfabriken i Visby 1961, Eolbolagen 1963-65, Bilspeditionen 1965-89, som snickare 1989-91 och på Linjebuss (Connex) från 1991.

Han har tidigare varit engagerad i Tollaps IF, Brukshundklubben i Tollarp och FK Åsen, Tollarp. Hans intressen är resor, sommarstugan i Fårabäck och husvagnssemestrar.

30 år fyllde den 14 januari Ulrica Bojlid, Fjälkinge. Hon är född i Kristianstad och arbetar som försäljare på Ljud & Bildavdelningen på Domus i Kristianstad, där hon arbetat sedan 1999. Innan dess var hon kassörska på Domus, 1992-99. Hon tog studenten 1992 från Handels- och kontorslinjen. Hennes intressen är familjen, huset, hunden och katten samt att umgås med vänner.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons