Annons

Gun Klevås, 60 år

Gun Klevås, Kristianstad fyller 60 år den 11 juli. Hon är född i Stockholm men uppvuxen i Kristianstad, med undantag för några år i Norrköping där hon 1967 avlade kemiingenjörsexamen.
Familj • Publicerad 10 juli 2008
Foto: 

1971 blev hon civilingenjör i Lund. 1973 började hon som utvecklingschef i Familjeföretaget, som 1978 såldes till livsmedelskoncernen Bush Boake Allen. 1997 blev hon företagets vd. 1999 övergick hon till att bli försäljningsdirektör på Arom Pak i Lund. 2002 blev hon ansvarig för Sensient Falvors nordiska bolag med huvudkontor på Krinova i Kristianstad.

Gun Klevås är ofta anlitad föreläsare på högskolor, universitet och livsmedelskonferenser kring smaksättning och smaktrender. Hon sitter med som ledamot i styrelsen för Krinova. Ett av Gun Klevås stora fritidsintressen är hundar och hundträning. Ett annat stort intresse är Rotary. Sitt intresse för mat och vin odlar hon gärna i Munskänkarna och i goda vänners lag.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons