GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Timbuktu får Martin Luther King-pris

Timbuktu tilldelas årets Martin Luther King-pris. Ett föredöme i fråga om personligt engagemang mot orättvisor, inskränkthet och diskriminering påpekar prisjuryn.
Familj • Publicerad 16 december 2009
Timbuktu. Bild: Lars Ottosson
Timbuktu. Bild: Lars OttossonFoto: 

"Han speglar inte bara den verklighet som är utan vågar, precis som Martin Luther King, drömma om hur det skulle kunna vara", skriver juryn för Martin Luther King-priset som i år går till Jason Diakité, alias Timbuktu. "Med sin musik når han ut till många, i synnerhet yngre, med ett positivt budskap som verkligen behövs i vår tid", fortsätter motiveringen.

– King betalde – liksom Gandhi – det ultimata priset för sin övertygelse och satte en standard som vi andra bara kan drömma om att uppnå. Han är ett föredöme och en ledstjärna för mig, säger Timbuktu på föreningens hemsida.

Priset är på 25 000 kronor och det delas ut på Martin Luther King-dagen den 18 januari i Stockholm.

Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.