unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Dagar fulla av cykel

Även i år blir det cykeldagar med både cykelshow, guidade turer och livsnjutarrunda.
Paus på stranden i Åhus.
Paus på stranden i Åhus.
Foto: Peter Åklundh

Den 5-8 augusti kan man trampa sig runt i Kristianstad, Bromölla och Sölvesborgs kommuner på olika sätt. Man kan kombinera cykeln med safaribåten i Vattenriket, se cykelshow med mountainbike på Stora Torg, följa med på guidad tur till Kjugekull, Ivö eller ålabodarna vid kusten. Eller ta livsnjutarrundan med fikastopp vid Pulken, glasstopp vid Darins gelateri i Nyehusen, bagarlunch på Nya Conditoriet i Åhus och chokladstopp vid Minas chokladstudio i Östra Ljungby. Motionen får man på köpet.

Hela programmet till Cykeldagarna hittar du här.

Cykla från skog till hav

27 mil. 7 etapper från skogarna i Småland till kusten på Österlen. Sydostleden invigdes förra sommaren och nominerades till ”Årets cykelled 2020” av holländska cykel- och vandringsmässan Fiets en Wandelbeurs. ”Underbara cykelvägar som växlar mellan strand och skog, längs vägen finns det massor av söta trähus och småbåtshamnar” stod det bland annat i motiveringen.

Och Sydostleden är onekligen varierad. Den börjar i Växjö, färdas genom skogarna till Karlshamn och Sölvesborg. Från Kristianstad fortsätter den sedan söderut längs kusten till Simrishamn. Mer info finns på Sydostleden.se.